Šport
13 ogledov

Buffon po tekmi norel: "Lahko bi izgubili 2:9!"

Buffon De Sanctis Nemčija Italija polfinale Varšava Euro 2012 Youtube
Italijanski vratar in kapetan Gianluigi Buffon je po četrtkovi zmagi nad Nemčijo v polfinalu evropskega prvenstva jezen kot ris zapustil zelenico takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu. Buffona, ki je jezno odrinil tudi maskoto prvenstva (ubogega Slavka), je poskušal neuspešno pomiriti drugi vratar Morgan De Sanctis.

"Igrali smo za nekaj edinstvenega in skrajno prestižnega, zato ni prav, da smo s takšno predstavo tvegali in se v zadnjih petih minutah igrali z ognjem. Če bi Nemčija zadela s srečnim odbojem za 2:2, bi na koncu izgubili v podaljšku z 2:9," je bil kljub zmagi nad Nemčijo jezen italijanski vratar Gianluigi Buffon.

Kapetan Italije je po vodstvu z 2:0 ohranil mrežo nedotaknjeno do 92. minute, ko je po strogo dosojeni enajstmetrovki zaradi nenamernega igranja z roko Federica Balzarettija z bele točke znižal Mesut Özil. Nemci so do konca napadali tudi z vratarjem Manuelom Neuerjem, a jim izenačujočega gola ni uspelo zabiti.

"Igramo na Euru in ničesar ne moremo vzeti zlahka. Vedno raje ocenjujem predstave in vedenje kot samo zmage ali poraze. Še vedno smo mladi, razen nekaj starejših mož v ekipi, in moramo se učiti. Edino pravilno je, da jih stari možje okregajo in začnejo težave. Odigrali smo izjemno tekmo in lahko bi zmagali z večjim rezultatom, ampak občasno smo bili izenačeni. Ni potrebno veliko, da se tekma spremeni. Dobro se nam je izteklo," je še dodal Buffon.

Če bi Italija dobila izenačujoči gol in na koncu izgubila, bi postala šele druga reprezentanca v zgodovini evropskih prvenstev, ki bi se ji to pripetilo po vodstvu z 2:0 v prvem polčasu. Ta podvig je uspel jugoslovanski reprezentanci na domačem turnirju leta 1976, ko so na Marakani po golih Danila Popivode in Dragana Džajića (za prvi gol rojaka je podal Branko Oblak) proti Zahodni Nemčiji visoko povedli, nato pa izgubili v podaljšku.

Italijani bodo nastopili na pokalu konfederacij

Italijanska nogometna reprezentanca si je z uvrstitvijo v finale izborila tudi nastop na pokalu konfederacij prihodnje leto v Braziliji. Pokal konfederacij je neuradna generalka pred svetovnim prvenstvom, ki bo čez dve leti v južnoameriški domovini nogometa.

Na pokalu konfederacij bodo nastopili Brazilija, Španija, Italija, Japonska, Mehika, Urugvaj in Tahiti, osmi udeleženec pa bo znan po Afriškem pokalu narodov, ki bo na začetku prihodnjega leta v Južnoafriški republiki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.