Šport
21 ogledov

Caenu grozi prisilni izstop iz Ligue 1

Caen, navijači EPA
Nogometnima kluboma Caen in Nimes grozijo hude kazni, če se izkaže, da sta kluba prikrojila rezultat medsebojne tekme.

Predsednik francoske nogometne lige Frederic Thiriez je dejal, da bi ekipo Caena vrgli iz prve, ekipo Nimesa pa iz druge lige, v primeru, da se bodo obtožbe izkazale za resnične. Omenjenima kluboma očitajo, da sta priredila izid medsebojne tekme v prejšnji sezoni, ko sta bili oba kluba še člana druge lige.

"V primeru, da bosta podkupovanje in prirejanje izida tekme dokazana, bo vodstvo lige poseglo po najstrožjih ukrepih, možno je tudi, da kluba vržejo iz obeh lig," je dejal Thiriez na novinarski konferenci po objavi novice, da so oblasti aretirale oba predsednika klubov Jean-Francoisa Fortina iz Caena in Jean-Marca Conrada iz Nimesa. Poleg omenjene dvojice so oblasti privedle še sedem drugih oseb.

Caen in Nimes sta se 13. maja pomerila v predzadnjem krogu prvenstva, izid je bil neodločen 1:1, s čimer si je Caen zagotovil napredovanje v prvo ligo, Nimes pa obstanek v drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.