Šport
15 ogledov

Capitals ubranili zaključno žogo Pingvinov

washington capitals Profimedias
V vzhodni konferenci najmočnejše hokejske lige na svetu poteka ogorčen boj za uvrstitev v finale.

Hokejisti Ottawe Senators so v severnoameriški ligi NHL doma po podaljšku s 5:4 premagali New York Rangers in povedli s 3:2 v zmagah. Tak je skupni izid tudi v drugem paru polfinala na vzhodnem delu lige, kjer je ekipa Washington Capitals doma ugnala Pittsburgh Penguins s 4:2 in znižala zaostanek za tekmeci v seriji na štiri zmage.

Za branilce naslova iz Pittsburgh sta zadetke dosegla Carl Hagelin in Phil Kessel, Marca Andrea Fleuryja, ki je ubranil 28 strelov, pa so premagali Andre Burakovsky in Nicklas Backstrom ter Rusa Jevgenij Kuznjecov in Aleks Ovečkin, ki sta zadela zadela v razmaku 27 sekundi zadnje tretjine. Hokejisti iz ameriške prestolnice so tri gole nanizali v zadnjem delu igre. Šesta tekma je na programu v noči na torek po slovenskem času v Pittsburghu.

"Vedel sem, dan nam mora prej ali slej steči. Dovolj naj je bilo besedičenja in smo želeli na ledu dokazati, da smo zelo dobra ekipa. Tako nam je uspelo priti najmanj do šeste tekme in prepričan sem, da se tu ne bomo ustavili," je dejal vratar zmagovalcev Braden Holtby, ki je zbral 20 obramb.

Kyle Turris je šest minut in pol po začetku podaljška odločil tekmo v Ottawi in na šesti tekmi, ki bo v noči na sredo v New Yorku, lahko ekipa iz Kanade že pride do napredovanja v naslednji krog končnice. V rednem delu so zadeli Mark Stone, Mike Hoffman, Tom Pyatt in Derrick Brassard, vratarja Ottawe Craiga Andersona, ki je zbral 29 obramb, pa so premagali Jesper Fast, Nick Holden, Ryan McDonagh in Jimmy Vesey. Na drugi strani je Henriq Lundqvist vpisal 32 obramb. Igralci Rangers so minuto in pol pred koncem rednega dela še vodili s 4:3, nato pa je njihov nekdanji soigralec Brassard izenačil.

Liga NHL, konferenčni polfinale:

Vzhod:

Ottawa Senators - New York Rangers 5:4 (po podaljšku)
(Ottawa vodi s 3:2 v zmagah)

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 4:2
(Pittsburgh vodi z 3:2 v zmagah)

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.