Šport
38 ogledov

Čas za vrnitev dolga Rusom

Jure Zdovc Boštjan Tacol
Slovenska košarkarska reprezentanca bo ob 14.30 nastopila v finalu Stankovićevega pokala na Kitajskem. Nasprotnik bo Rusija, edina ekipa, ki je doslej premagala varovance Jureta Zdovca v pripravah za SP.

Z nastopom v finalu bo Slovenija zaključila drugi ciklus prijateljskih tekem oziroma opravila prvo polovico priprav. Do zdaj je odigrala šest tekem, pet jih je dobila, poražena pa je bila le v prvem krogu turnirju na Kitajskem. S 70:67 jo je premagala pomlajena oziroma B selekcija Rusije. Z zmago bi Slovenija tretjič v treh nastopih postala zmagovalka pokala Borislava Stankovića.

Naslednje tekme v Litvi

Slovenija je na Kitajsko odpotovala s štirinajstimi igralci. Dva se bosta ob povratku v domovino poslovila od reprezentance, pridružila pa se ji bosta Goran Dragić in Erazem Lorbek, ki sta v tem času vadila po individualnem programu.

Do začetka svetovnega prvenstva v Španiji - 30. avgusta - bo Slovenija odigrala še sedem prijateljskih tekem. Pripravljalna baza bo zdaj Kranjska Gora, nove tri tekme pa bo sledile od 16. do 18. avgusta v Litvi.

Pokal Borislava Stnakovića:

Za tretje mesto (ob 10. uri):
Kitajska - Angola

Finale (ob 14.30):
Slovenija - Rusija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.