Šport
24 ogledov

Cassano šokiral: "Upam, da v ekipi ni gejev"

Cassano Italija Hrvaška Euro 2012 Casa Azzurri Krakov novinarska konferenca EPA
Italijanski napadalec Antonio Cassano je pred drugo tekmo azzurrov na letošnjem Euru, kjer se bodo v četrtek pomerili s Hrvaško, poskrbel za pravi mali škandal. Na novinarski konferenci je namreč najprej pod vprašaj postavil svojo prihodnost pri AC Milanu, nato pa še izjavil, da upa, da v italijanski reprezentanci ni gejev. Še isti dan se je opravičil.

"Izgubiti Thiaga (Silvo) bo težko, težko. Nemogoče ga je nadomestiti. Brez Thiaga ... To je 50 odstotkov naše ekipe. Kriminalno bi ga bilo izgubiti," je na torkovi novinarski konferenci v tako imenovani Casi Azzurri, italijanski hiši v Krakovu, dejal napadalec Antonio Cassano. Član AC Milana se je tako odzval na špekulacije, da bo njegov soigralec Thiago Silva odšel k Paris Saint-Germainu.

"Po koncu Eura bom videl, ali bom ostal v Milanu ali pa bom odšel. Ne vem," je medije še šokiral zdaj že famozno jezični južnjak iz Barija, ki je še dodal, da je bil najsrečnejši pri Sampdorii, ki jo je moral zapustiti po besednem obračunu s predsednikom. Zelo čudno novinarsko konferenco je Cassano zaključil še s svojim stališčem do istospolno usmerjenih nogometašev, saj so ga novinarji vprašali, ali sta v ekipi res dva "skrita" geja.

"To je njun problem. Upam, da ga v reprezentanci ni," je za konec pribil Cassano. Prek italijanske tiskovne agencije ANSA je Cassano še isti dan skrušeno poslal opravičilo in zatrdil, da homofobija "ni njegovo stališče".

"Iskreno mi je žal, da so moje besede povzročile težave in proteste med gejevskimi skupinami. Homofobija ni stališče, ki bi ga zagovarjal. Ne želim si užaliti nikogar in absolutno ne želim postavljati spolne usmeritve posameznika pod vprašaj. Rekel sem le, da je to problem, ki nima nič opraviti z mano, sam sebi pa ne dovoljujem izražati sodb o odločitvah drugih, ki jih moramo spoštovati," je sporočil Cassano.

Komentarjev 1
  • MK 08:15 13.junij 2012.

    če so kje geji so to v hrvaški reprezentanci