Šport
3777 ogledov

Caster Semenya ponižala Cristiana Ronalda

Caster Semenya Instagram
Portugalec tega zagotovo ni pričakoval...

Kdo lahko naredi več trebušnjakov? Izziv, ki se ga je v času izolacije spomnil opremljevalec športne oprem Nike, v svet pa ponesel izjemni Cristiano Ronaldo. Portugalec je tako v zgolj 45-sekundnem izzivu napravil kar 142 trebušnjakov.

Njegovo povabilo so nato sprejeli številni športnik, toda nihče ni uspel s prestola strmoglaviti Juventusovega zvezdnika. Nato pa se je izzivu pridružila južnoafriška tekačica Caster Semenya.

Slednja je v 45 sekundah napravila kar neverjetnih 176 trebušnjakov ter prepričljivo izboljšala Ronaldov dosežek.

Semenya je sicer dvakratna olimpijska prvakinja v teku na 800 metrov, že leta pa je v središču pozornosti zaradi svoje superiornosti, za katero so mnogi mnenja, da je plod povečane doze testosterona pri atletinji.

Južnoafričanka je bila tako tekom celotne kariere tarča številnih preiskav, pri 18 letih pa je celo obiskovala hormonske terapije, kjer so poizkušali znižati njen nivo testosterona.

IAAF je nedavno od nje zahteval, da se ponovno začne udeleževati podobnih terapij, ker pa je Semenya njihovo zahtevo odbila, je prejela prepoved nastopa na Svetovnem prvenstvu v Dohi leta 2019.

Caster Semenya | Avtor: EPA Caster Semenya EPA

Caster Semenya Nov izziv Šport Semenya se bo udejstvovala v drugem športu Caster Semenya SP Šport Semenya ne bo smela braniti naslova caster semenya Poskusi z zdravili Šport "Imeli so me za poskusnega zajčka" caster semenya Primer Semenya Šport Cas odločil: diskriminatorno pravilo je nujno zlo Caster Semenya CAS Šport Je moški ali ženska? Odločitev bo znana v sredo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.