Šport
15 ogledov

Caster znova v akciji

null Žurnal24 main
Južnoafriška atletinja Caster Semenya bo nastopila na mitingu 15. julija v kraju Lappeenranta na Finskem, kar bo njen prvi nastop po svetovnem prvenstvu v Berlinu.

V Berlinu je avgusta lani kot do tedaj povsem neznana tekmovalka brez težav osvojila zlato v teku na 800 m.

Po finalu na SP lani v nemški prestolnici je zaradi dvoma o njenem spolu prejela prepoved nastopanja Mednarodne atletske zveze (IAAF), ki pa ji je 6. julija letos ponovno dovolila tekmovati. IAAF je teste spola zahtevala takoj po SP. Dvome o spolu Semenye so zbudili njeni dosežki, saj je povsem potolkla konkurenco in prepričljivo osvojila zlato, tekmice pa sta zmotila tudi njena močna postava in globok glas.

Njen trener Michael Seme in njen menedžer Jukka Harkonen sta se odločila, da bo prvič po prisilnem premoru nastopila na manjšem mitingu na Finskem, načrtujejo pa še enega ali dva nastopa v Evropi, preden se bo pomerila na afriškem prvenstvu, ki bo konec julija in v začetku avgusta v Keniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.