Šport
26 ogledov

Častno slovo od Lige prvakov

ACH Volley Boštjan Tacol
Odbojkarji ACH so se v Cuneu poslovili od Lige prvakov z enim osvojenim nizom. Ljubljančani so že doma izgubili z 0:3 in tako so imeli pred gostovanjem v Italiji le minimalne možnosti za napredovanje.

Ljubljančani so bili nadigrani le na začetku dvoboja. Prvi niz so namreč domačini dobili s 25:16. Izbranci Luke Slabeta so slabše odprli tudi drugi niz, a so se nato pobrali. Ob koncu niza so gostje tako vodili z 19:17, vendar to ni zadoščalo. Cuneo je dosegel šest zaporednih točk, niz pa dobil s 25:21.

V tretjem nizu so slovenski odbojkarji že zaostajali z 10:16, a se niso predali. Izenačili so na 18:18, prvič pa povedli pri 21:20. Izkoristili so tretjo zaključno žogo in niz dobili s 26:24. V četrtem nizu je ACH Volley povedel z 10:7, nato je sledil padec. Cuneo je prišel do prednosti s 14:10 in do konca nadziral igro. Gostje s v četrtem nizu osvojili 16 točk.

"Moramo čestitati Cuneu za zmago in se zavedati dejstva, da je uvrstitev med najboljših 12 ekip v Evropi lep uspeh. Kljub temu pa ne moremo biti zadovoljni. Italijanska ekipa je na nas pritiskala s servisi, mi pa smo imeli slab sprejem, kar je na koncu odločilo tekmo. Prav tako so dobro igrali v bloku in tako onemogočali našim napadalcem, da bi uspešno zaključevali napade. Cuneo je dobro izvajal pritisk na nas, na to pa nismo našli odgovora," je po izpadu iz Lige prvakov povedal trener Ljubljančanov Luka Slabe.

"Videlo se je, da Cuneo v svoji dvorani igra zelo sproščeno. Na nas so poskušali izvajati velik pritisk s servisi, kar jim je v veliki meri tudi uspevalo. Nam pa je težko igrati, če nimamo perfektnega sprejema," je dodal Gregor Ropret, podajalec ACH Volleya.

Odbojkarska liga prvakov, izločilni boji, povratna tekma:

Banca Lannutti Cuneo : ACH Volley 3:1 (16, 21, -24, 16) /3:0/

/ / - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.