Šport
27 ogledov

Slabe: "Cuneo kot Real Madrid"

ach volley asse lennik stožice Saša Despot
Odbojkarje ACH Volleyja naslednji teden čaka tekma sezone. V prvem srečanju izločilnih bojev v ligi prvakov bodo v Stožicah gostili italijanski Cuneo, ki bo besedah trenerja slovenskega prvaka Luke Slabeta sodi med najboljše ekipe v Evropi.

"So kot Real Madrid v nogometu," za ekipo Cunea pravi Luka Slabe. "Gre za zvezdniško zasedbo, o kateri italijanski mediji poročajo več kot o kateri koli drugi odbojkarski ekipi v Italiji. Imajo tudi karizmatičnega trenerja Roberta Piazzo, ki je v izjavah in vedenju podoben strategu nogometašev Reala iz Madrida, tako da v Cuneu ni nikoli dolgčas," nadaljuje Slabe, ki se zaveda, da bo preboj med šest najboljših ekip v Evropi sila zahtevna naloga.

Zato predsednik ACH Volley Rasto Oderlap umirja žogico. "Ekipa je po slabem začetku sezone vidno napredovala in zaenkrat dosegla vse zastavljene cilje. Uvrstila se je med dvanajst najboljših ekip v ligi prvakov, osvojila slovenski pokal in pokazala pravi karakter, se pravi vrhunsko srčnost in pogum. Zato se Cunea ne bojimo, ga spoštujemo in prepričan sem, da smo ga sposobni premagati," je na novinarski konferenci povedal Oderlap.

Slovenski prvaki so v tej sezoni že dokazali, da so sposobni premagati najboljše ekipe v Evropi. Nenazadnje je v Stožicah v eni od odločilnih tekem padla tudi italijanska Macerata. "Težko je oceniti pravo razmerje moči. Mi smo na primer premagali Macerato, ki v italijanskem prvenstvu trenutno zaseda drugo mesto, oni so po drugi strani premagali Cuneo ... Nagibam se k 50-50 v Stožicah, kako bo na povratni tekmi čez teden dni, pa bomo videli," dodaja Slabe.

Flajs: "Gledalci, pomagajte"

Eden od ključnih faktorjev za igralce na parketu bodo gledalci na tribunah. Privrženci ACH Volleyja so že nič kolikokrat dokazali, da so lahko sedmi igralec na terenu, v tako pomembni tekmi pa je njihova vloga še bolj izrazita. "Vsak malo boljši poznavalec odbojke ve, kdo je Cuneo. Splača se priti pogledat te zvezdnike, predvsem srbskega podajalca Nikolo Grbića, ki je pri 39 letih še vedno pojem v evropski odbojki. Trudili se bomo po najboljših močeh, da izvlečemo ugoden rezultat, gledalci pa upam, da bodo čim bolj napolnili dvorano in nam pomagali do novega zgodovinskega večera," pravi kapetan ekipe Andrej Flajs.

Tako Cuneo kot ACH Volley bosta generalki pred prvo tekmo izločilnih bojev Lige prvakov odigrali daleč od doma. Zvezdniki iz severozahoda Italije bodo v domačem prvenstvu gostovali na jugu Apeninskega polotoka pri zasedbi Tonno Callipo, kjer službuje tudi slovenski reprezentant Tine Urnaut, ACH Volley pa čaka dolga in naporna pot na vzhod Slovaške in dve tekmi srednjeevropske lige proti ekipi Chemes Humenne.

Sistem tekmovanja v odbojkarski ligi prvakov je nekoliko nenavaden. Na zaključni turnir četverice je namreč že neposredno uvrščen organizator, v tem primeru Novosibirsk, ostale ekipe, ki so se uvrstile v izločilne boje pa se bodo potegovale za tri prosta mesta na F4. V prvem krogu izločilnih bojev bo odpadlo šest ekip, v drugem pa še tri.

Odbojkarska Liga prvakov, izločilni boji:

ACH Volley - Cuneo
Berlin Recycling Volleys (Nem) - Zenit Kazan (Rus)
Dinamo Moskva (Rus) - Trentino Diatec (Ita) 
Zaksa Kedzierzyn Kozle (Pol) - Noliko Maaseik (Bel) 
Arkaš Izmir (Tur) - Skra Belchatow (Pol) 
Asseco Resovia Rzeszow (Pol) - Lube Banca Macerata (Ita).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.