Šport
11 ogledov

Tekma sezone za ACH

sport 24.10.12, odbojka, liga prvakov, ach volley, generali unterhaching, foto: Anže Petkovšek
Odbojkarje ACH Volleyja v sredo čaka še zadnja tekma predtekmovanja lige prvakov. Gostovanje pri Unterhachingu bo odločalo o drugem mestu v skupini D; za to bi bil zadosten že poraz z 2:3, ki pa morda ne bi bil dovolj za napredovanje med najboljših 12. Za zanesljiv preboj naprej Ljubljančani tako potrebujejo tri točke.

"Mogoče bo za napredovanje zadostovala že točka, toda mi ne razmišljamo na tak način. Gremo po zmago, po uspehu proti Macerati imamo vse stvari v svojih rokah," se vsakih računanj in pogledov na druge skupine (napreduje šest drugouvrščenih ekip) poskuša izogniti trener ACH Volleyja Luka Slabe, ki svoje razmišljanje poskuša prenesti na igralce, saj želi, da bi bili v Nemčiji igralci kar se da sproščeni. Forma ni vprašljiva, zagotovo je boljša od tiste z začetka tekmovanja, ko je Unterhaching v Stožicah zmagal s 3:2, a v dvoboju enakovrednih ekip zna odločati vsaka malenkost.

"V Nemčijo potujemo izjemno motivirani. Zavedamo se lepe priložnosti, ki jo imamo, vendar pa nas čaka zelo zahtevna naloga. Nemci imajo izkušeno in kakovostno ekipo, ki bo prav gotovo igrala zelo potrpežljivo in z le malo napakami v igri. Naša glavna naloga bo umiriti njihove najboljše serverje, po drugi strani pa izvajati dobre servise. Če nam to uspe, bomo bližje našemu cilju. To je zmaga in nove točke. Naši igralci morajo igrati potrpežljivo proti njihovemu visokem bloku. Igrali bomo na tujem terenu, pred polno dvorano navijačev in menim, da nas čaka lepa odbojkarska tekma," je pred odhodom v Nemčijo dejal Slabe.

V Nemčijo po tri točke

Korektor Alen Šket iz tekme v tekmo igra boljše, tudi od njegove igre pa bo tokrat odvisno, kako se bo tekma razpletla: "Vsekakor pričakujem našo dobro igro, smo v precej boljši formi, kot smo bili na prvi medsebojni tekmi. Seveda pa se zavedamo, da ne bo lahko igrati na njihovem terenu, v njihovi dvorani, kajti tudi oni morajo zmagati za uvrstitev v naslednji krog. Nam je že točka dovolj za osvojitev drugega mesta, ne zagotavlja pa še napredovanja, tako da vsekakor gremo v Nemčijo po nove tri točke."

Z njim se strinja tudi kapetan Andrej Flajs: "Tekma je za obe ekipi izjemnega pomena, saj je v igri uvrstitev v izločilne boje lige prvakov. Od prve tekme v Stožicah, ko nas je Unterhaching premagal s 3:2, smo kot ekipa zrasli in v Nemčijo gremo dokazat, da zmage proti Lenniku in Macerati niso naključje. Tekme se že veselimo, še posebno, ker nas bo v Nemčiji bodrilo kar nekaj navijačev."

Odbojkarji Unterhachinga so v zadnjem času v dobri formi, saj so v zadnjih petih krogih državnega prvenstva štirikrat zmagali, po treh nizih so izgubili le proti branilcu naslova Berlinu, ki je v prejšnjem krogu presenetljivo ugnal doslej še neporaženo moskovsko Lokomotivo. Nemci imajo sicer nekaj težav s poškodbami, a računajo, da bodo vsi glavni igralci za tekmo nared.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.