Šport
18 ogledov

Cavendish za poraz okrivil ostale ekipe

mark cavendish london 2012 Reuters
Eden največjih osmoljencev včerajšnjega dne je zagotovo britanski kolesar Mark Cavendish. Čeprav je dolgo kazalo, da britanski kolesarji nadzorujejo dogajanje na dirki, pa jim na koncu ni uspelo ujeti pobegle skupine in sanje o zlatu so splavale po vodi.

Angleški ekipi kljub izredno obetavnim napovedim ni uspelo upravičiti vlogo favoriziranih kolesarjev, saj v zaključku dirke niso uspeli ujeti pobegle skupine, katere del je bil tudi Jani Brajkovič. Mark Cavendish, eden izmed dveh ljubljencev domačega občinstva, je za rezultat pod pričakovanji okrivil druge ekipe. ''Izgleda, da je večina ekip zadovoljnih, če ne zmagajo, samo da ne zmaga Velika Britanija,'' je povedal Cavendish, ki ravnanje drugih kolesarjev razume kot kompliment britanski ekipi. ''Nihče nam ni hotel pomagati. Avstralci so vozili zelo negativno. Rad bi rekel, tako pač je, a razočaranje je veliko,'' je dodal 27-letnik.

Njegov ekipni kolega David Millar pa je povedal: ''Vse ostale ekipe so dirkale, da bi zarezale v našo dirko. Pogrešali smo kanček pomoči.'' Cavendish je dirko končal na 28. mestu, njegov zaostanek za zmagovalcem pa je znašal 40 sekund.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.