Šport
27 ogledov

''Če bi mi to rekli, bi mislil, da ste nori''

rafael nadal EPA
Manj kot en teden nas loči od začetka drugega vrhunca teniške sezone 2013 - 26. maja se v Parizu začenja OP Francije (Roland Garros). Prvi favorit za zmago bo sedemkratni zmagovalec Rafael Nadal, ki je v letošnji sezoni osvojil že pet peščenih lovorik.

Španec Rafael Nadal je z dominantno predstavo v finalu teniškega mastersa v Rimu, kjer je s 6:1 in 6:3 z igrišča odpihnil Rogerja Federerja, potrdil, da je glavni favorit pred začetkom drugega grand slama sezone v Parizu. Lani je Nadal na OP Francije zmagal že sedmič – v finalu je premagal Novaka Đokovića – in podrl rekord Šveda Björna Borga, ki je v francoski prestolnici nanizal šest zmag.

Nadal je po povratku v teniško karavano nastopil v osmih finalih in osvojil šest turnirjev. V Francijo se odpravlja na krilih treh zaporednih titul, ki jih je osvojil v Barceloni, Madridu in Rimu. ''Če bi mi pred štirimi, petimi meseci rekli, da bom po osmih turnirjih imel šest lovorik od osmih finalov, bi mislil, da ste nori,'' je povedal Nadal in dodal: ''Osvojiti tri masterse in dva turnirja serije ATP 500 je več, kot sem si upal sanjati.''

Španec je v nekaj tednih odigral več obračunov kot katerikoli drug tenisač, pred začetkom OP Francije pa bo imel na voljo en teden počitka. ''Lahko rečem le 'hvala za podporo in hvala moji ekipi'. Zahvaljujoč njim sem znova tu in tekmujem. Nočem še razmišljati o Roland Garrosu. Uživati želim v tej zmagi,'' je po zgodovinskem uspehu v Rimu, kjer je osvojil 24. turnir serije masters v karieri, povedal Nadal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.