Šport
68 ogledov

"Če bi se približali na gol ali dva ..."

Veselin Vujović Francija Slovenija SP v rokometu polfinale EPA
V taboru slovenske rokoemtne reprezentance so se po porazu s Francijo že ozrli proti sobotni tekmi za tretje mesto.

Reprezentanca Slovenije je pred 15.000 gledalci v Parizu na polfinalni tekmi rokometnega svetovnega prvenstva proti favorizirani gostiteljici Franciji klonila (31:25) in jo v soboto (ob 20.45) v tekmi za tretje mesto čaka poraženec petkovega polfinala med Norveško in Hrvaško.

Proti domačinom je Slovenija zaostajala praktično vso tekmo, v zadnjih 20 minutah so imeli varovanci Didierja Dinarta ves čas vsaj tri gole naskoka in zasluženo prišli v finale.

"Francija si je hitro priigrala nekaj golov prednosti, nam pa v drugem polčasu nikakor ni uspelo ogroziti njihovega vodstva. Če bi se jim približali na gol ali dva razlike, bi bili vsekakor bolj živčni, tako pa so se vselej počutili dokaj varne. Naredil bom vse, da prenesem energijo na moje fante in zmagamo na tekmi za bronasto kolajno," je po tekmi dejal slovenski selektor Veselin Vujović.

"Dobra, ne izredna"

"Težek dvoboj smo pričakovali. Atmosfera je bila res odlična. To so izkušnje, ki ti ostanejo do konca življenja, tudi fantom bodo. Smo mlada ekipa, marsikaj smo se naučili, odigrali smo dobro tekmo. Ne pa izredne, kot bi jo potrebovali za zmago," srečanje ocenil Vid Kavtičnik. "V obrambi smo garali, se borili, naši vratarji na žalost danes niso imeli vrhunskega dneva, ki bi ga potrebovali za zmago proti Franciji. V napadu smo mogoče naredili kakšno napako preveč in na ta račun dobili gol iz protinapada. To je danes nekoliko pretehtalo. Odigrali smo dobro, tako je treba igrati naprej, se dokazovati na naslednjih tekmah in poskusiti zmagati tekmo za bronasto medaljo," je dodal najstarejši v slovenski vrsti.

Marko Bezjak se je, tako kot ostali soigralci, že osredotočil na tekmo za tretje mesto: "Poskusili smo, borili smo se, enostavno smo danes bili slabši. V napadu smo zastreljali preveč strelov, njihov vratar je bil na koncu izbran za najboljšega igralca. V obrambi nismo slabo stali. Francozi so zasluženo zmagali. Ne preostane nam drugega, kot da se spočijemo, odmislimo to tekmo in gremo v soboto po tretje mesto."

Komentarjev 4
  • wolf.ata 15:52 27.januar 2017.

    fantje so bili dobri,moramo pa vedeti,da je trenutno Francija v top formi,naši so se trudili in garali ni kaj,bojo pa probali za 3.mesto,gremo naši

  • MihaPu 13:08 27.januar 2017.

    Tudi jaz se sprašujem. Kar naenkrat je četrto mesto velik uspeh in kar naenkrat je 193. mesto na ATP Blaž Kavčič enako tretjemu ali drugemu? :D Evforija in pa debilnost ne poznajo meja. Kar šteje je to, da v športih, ...prikaži več kjer država čuti da je močna, je le ta vedno med top 3. Ne pa da se sprijaznejo z manj in da je tudi četrto ali sedmo mesto wow (kot primer). Kasneje pa nekakšno jokcanje pred kamerami pa še do finala niso prišli. To je pa obraz pomehkuženosti. Uspeh je priti npr. v FINALE ali pa kakšna MEDALJA, ne pa da si jo zgrešil in da ti je bil kriv penis problem. Merilo uspeha smo sami prestavili nižje in se s tem celo strinjamo, zato pa zgubljamo.(pa niso krivi naši rokometaši btw, govorim NA SPLOŠNO)

  • Avatar skeptik
    skeptik 08:59 27.januar 2017.

    Sicer zelo toleranten navijač (kar ni nujno slabo), vendar je tudi to odraz naše miselnosti. Zadovoljimo se s porazi, ko je zmaga skoraj utopična. Ne znamo gristi do konca. Nimamo tiste fanatične zmagovalne miselnosti.