Šport
93 ogledov

Čehi premočni za Slovence

Češka Slovenija SP elitne divizije
1/7
EPA
Slovenska hokejska reprezentanca je v 5. kolu predtekmovalne skupine B doživela pričakovan poraz proti Češki (5:1).

Izbrana vrsta Slovenije je po petem porazu (četrtem po rednem delu) ostala na predzadnjem mestu skupine z eno točko, medtem ko so Čehi s svojo četrto zmago (drugo po rednem delu) skočili na drugo pozicijo.

Na četrti medsebojni tekmi na svetovnih prvenstvih je Češka še četrtič ugnala Slovenijo, večino dela pa je favorizirana reprezentanca opravila že v prvi tretjini in nato nadzorovala dogajanje.

Varovance Nika Zupančiča ključna tekma turnirja čaka v soboto popoldne, ko se bodo v neposrednem dvoboju za obstanek med elito merili z Belorusijo.

Upov konec že po prvi tretjini

V vratih risov je priložnost spet dobil Gašper Krošelj, ki je na zadnji tekmi s Finsko dobro opravil svoje delo in upravičil zaupanje selektorja Nika Zupančiča.

Že po dobri minuti igre je bil izključen Blaž Gregorc, Čehi pa so to hitro izkoristili, iz neposredne bližine je zadel Michal Repik. V četrti minuti je skušal odgovoriti Aleš Mušič, na mestu je bil češki vratar Petr Mrazek.

V osmi minuti je sledila nova kazen na slovenski strani, z ledu je moral Jan Muršak, Čehi pa so čisto ob koncu power-playa še v drugo izkoristili številčno premoč, zabil je Roman Horak.

Pritisk hokejistov iz dežele "dobrega vojaka Švejka" se je nadaljeval in kljub nekaj obrambam Krošlja, se je mreža risov v 12. minuti tretjič zatresla, še v drugo je bil natančen Horak. Takoj zatem so si prvo izključitev prislužili tudi Čehi, toda znižanja ni bilo, tako kot tudi ne ob drugem slovenskem power-playu ob koncu prve tretjine.

Tolažilni zadetek Verliča

Na začetku druge tretjine je sledil nov nalet večkratnih svetovnih prvakov in v 23. minuti je izigrano obrambo Slovenije iz bližine matiral Michal Kempny.

V naslednjih minutah je tempo malce padel, gol tekmecev so ogrožali tudi risi. Najbližje uspehu sta bila Nik Pem in Mušič v 35. minuti, toda Mrazeka nista uspela premagati in po dveh tretjinah so Zupančičevi varovanci zaostajali s 4:0.

Zadnji del igre so risi začeli vzpodbudno in po štirih minutah prišli do častnega gola, po podaji Muršaka izza gola se je pred vrati dobro znašel Miha Verlič. Tri minute kasneje so Čehi odgovorili, peti gol je dosegel Roman Červenka.

Pred koncem srečanja so imeli risi na voljo še en power-play, toda do priložnosti niso prišli in tekma se je končala z izidom 5:1 v korist Češke.

SP elitne divizije (skupina B), 5. kolo:

Češka - Slovenija 5:1 (3:0, 1:0, 1:1)
Repik 3., Horak 10., 12., Kempny 23., Červenka 48.; Verlič 45.

Francija - Belorusija 4:3** (1:0, 1:2, 1:1, 0:0)
Treille 13., Fleury 21., Bellemare 53.; Pavlovič 27., Šarangovič 38., Kulakov 42.

Sobota:
Norveška - Finska
Kanada - Švica

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

 
Komentarjev 1
  • brezheca 21:53 12.maj 2017.

    Samo,da ne bo na koncu kriv Kopitar,ko bodo izpadli.