Šport
81 ogledov

Celjani blizu velikega presenečenja

RK Celje Anže Petkovšek
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v današnji tekmi 6. kroga evropske lige prvakov v gosteh izgubili z nemškim Kielom z 32:35 (14:16). Celjska ekipa bo prihodnjo tekmo igrala 15. novembra, ko bo gostila madžarski Veszprem.

Od izbrancev Branka Tamšeta so le največji optimisti pričakovali pozitiven izid v enem najmočnejših in najbolj imenitnih rokometnih centrov v Evropi, a bili so blizu senzacionalnemu podvigu. Sedem minut pred koncem tekme so imeli celo tri gole prednosti, a njihova končnica je bila porazna, na koncu so v severnonemškem Kielu doživeli že peti poraz v nizu v elitni skupini A. Na svojem računu imajo doslej le uvodno zmago nad turškim Bešiktašem, nato so klonili proti Zagrebu, Wisli, Flensburgu in PSG.

Celjska zasedba je v nedeljo navdušila v Zlatorogu, zvezdniški ekipi iz Pariza je vse do konca dihala za ovratnik, predvsem pa se je izkazala z lepo in bojevito predstavo. Tudi tekmo v Kielu je začela podjetno, v njeni uvodni postavi pa je bil po enomesečni rehabilitaciji tudi dirigent igre Miha Zarabec. Tamšetovi izbranci so v uvodnih minutah sprejeli "revolveraški" način igre nemške ekipe, hitre akcije so se obojestransko vrstile kot po tekočem traku, v osmi minuti pa se je na semaforju zasvetilo celjsko vodstvo s 5:4.

Nato je sledil vratolomen padec v njihovi igri, najbolj "črno obdobje" v prvi polovici tekme so imeli med 11. in 13. minuto, ko so naredili kopico začetniških napak in zavoljo njih zaostali za tri gole (7:10). V 16. minuti je primanjkljaj narasel za štiri gole (8:12), po celjski minuti odmora pa so Tamšetovi varovanci vendarle ujeli pravi ritem in tri minute kasneje prepolovili zaostanek (10:12). Do konca polčasa so Nemci le enkrat ponovili najvišjo prednost, v 26. minuti je bilo 11:15, končnica pa je znova pripadla Celjanom, na odmor so odšli le z dvema goloma zaostanka (14:16).

Prvi polčas je pokazal, da so Celjani lahko konkurenčni imenitnim gostiteljem, v uvodnih petnajstih minutah pa so povsem zasenčili trikratne evropske in 20-kratne nemške prvake. Ti so bili v prvi polovici drugega polčasa povsem nebogljeni. Celjska obramba je bila na najvišji možni ravni, gibljiva in močna, gostitelji enostavni niso našli načina, da jo premagajo. Celjani so uprizorili pravi "šov" in gostitelje torpedirali iz bliskovitih nasprotnih napadov, v 43. minuti pa povedli s 25:21.

Gostitelji so jih tri minute kasneje skorajda ujeli (25:24), a nato je celjska igra znova dobila lepe obrise, v 53. minuti je Povilas Barbarskas povišal na 30:27, le minuto kasneje pa je Luka Žvižej zapravil idealno priložnost za vodstvo s štirimi goli prednosti. Obramba slovitega danskega vratarja Nikalsa Landina je dvignila njegove soigralce, Celjani pa so v prelomnih trenutkih dvoboja povsem popustili. Globoka nemška obramba jim je povzročila gromozanske preglavice, napake so se vrstile druga za drugo. Gostitelji so v 57. minuti, ko je bil izključen Blaž Blagotinšek, izenačili na 31:31, v končnici tekme pa povsem dotolkli celjske rokometaše.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Blaž Janc s sedmimi goli, Barbarskas in Žiga Mlakar sta dosegla po pet zadetkov.

Izjavi po tekmi:

Branko Tamše: “Glede na vse težave smo odigrali eno zelo dobro tekmo, z izjemo zadnjih 5 minut. Škoda je, da smo se ustrašili zmage in priložnosti, ki smo si jo izborili v Sparkasse Areni sredi Kiela. Vseeno je potrebno pohvaliti fante za borbo, niso popuščali, priigrali so si zasluženo prednost treh zadetkov v končnici tekme, imeli smo še čisto priložnost za zadetek. V tistem trenutku se je tekma tudi prelomila, kar je znala ekipa, kot je THW Kiel izkoristiti.

Lucijan Fižuleto: “Dobro smo igrali 55 minut, vse je potekalo nam v korist, držali smo se vseh dogovorov. V zadnjih 5 minutah smo storili preveč napak, kar je znala ekipa kot je THW Kiel izkoristiti. Dali smo vse od sebe, seveda pa po takšni tekmi ostaja grenak priokus. Kiel je danes bil zrel za poraz, predvsem zaradi naše dobre igre skozi večino tekme. Na koncu se nam ni izšlo.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.