Šport
114 ogledov

Celjani borbeni v obrambi, v napadu pa z napakami

Celje PL Telekom Veszprém – Dávid Vörös
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v četrtem krogu lige prvakov v gosteh izgubili proti Veszpremu s 24:39 (11:18).

Celjska zasedba je doživela še četrti poraz. Po danskem Aalborgu, španski Barceloni in nemškem Kielu ji je rokometno mero pred 4000 gledalci vzel še tradicionalni tekmec iz Veszprema, ki je najuspešnejšemu slovenskemu klubu v petnajstem medsebojnem obračunu prizadejal že trinajsti poraz.

Za celjsko ekipo najbolj pomembne in usodne tekme v ligi prvakov šele sledijo, šesto mesto v skupinskem delu in dodatni tekmi za preboj v četrtfinale si bo skušala izboriti po obračunih z veliko bolj enakovrednima tekmecema iz Zagreba in Zaporožja.

Slovenski prvaki so se v približno 300 km oddaljeni Veszprem iz preventivnih razlogov odpravili v dopoldanskih urah in se takoj po tekmi tudi vrnili v domovino. Dvoboj je sicer minil v absolutni prevladi mednarodne pisane in zvezdniške domače zasedbe, ki si je z enostavnimi akcijami že po vsega sedmih minutah igre priigrala prednost štirih golov (6:2) in gostujočega trenerja Tomaža Ocvirka prisila, da je zahteval minuto odmora.

A Celjani tudi v nadaljevanju niso našli protiorožja za izjemno rokometno močno madžarsko moštvo, ki se že postopoma pripravlja za decembrski zaključni turnir lige prvakov v sezoni 2019/20, ki bo konec decembra v Kolnu. Na njem bodo poleg Veszprema nastopili še Barcelona, PSG in Kiel.

Prednost Madžarov, kjer že vrsto let igrata slovenska reprezentanta Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek, resda ni več tako strahovito naraščala, a Celjani so bili vselej korak za gostitelji. V 17. minuti je njihov zaostanek znašal šest golov (7:13), v prvi polovici dvoboja pa  osem zadetkov (10:18).

Celje PL | Avtor: Telekom Veszprém – Dávid Vörös Telekom Veszprém – Dávid Vörös

Drugi polčas je bil preslikava prvega, Veszprem je bil za razred boljši od Celja. Oba trenerja sta priložnost za dokazovanje ponudila vsem svojim varovancem, dvoboj pa je minil v izraziti premoči gostiteljev. Celjani so si največji zaostanek pridelali v končnici dvoboja (21:36, 22:37, 24:39).

 "Čestitke Veszpremu za zasluženo zmago. Čeprav smo izgubili za 15 zadetkov, sem zadovoljen z borbenostjo, energijo in predstavo mojih fantov, predvsem v obrambi. Ni se lahko boriti proti takšni ekipi, takšnim zvezdnikom. Nisem pa zadovoljen z našo igro v napadu, znova smo naredili preveč napak, mislim, da kar 19 in domači so praktično vsako spremenili v zadetek. To se nam je dogajalo že na prejšnjih tekmah in vsekakor je to element, ki ga moramo popraviti, če želimo na naslednjih tekmah doseči ugoden rezultat. V napadu moramo vsekakor zaigrati bolj samozavestno," je po dvoboju dejal trener Celjanov Ocvirk.

 "V obrambi smo pokazali borbeno in dobro predstavo. A Veszprem je le pokazal zakaj je eden izmed favoritov v ligi prvakov. Kaznovali so vsako našo napako storjeno v napadu in to je prineslo veliko razliko na koncu," pa je menil prvi strelec celjske zasedbe Gal Marguč.

Ta je dosegel sedem golov, pri Veszpremu pa je bil strelsko najuspešnejši Šved Andreas Nilsson s šestimi zadetki.

Celje PL | Avtor: Telekom Veszprém – Dávid Vörös Telekom Veszprém – Dávid Vörös

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice