Šport
29 ogledov

Celjani ne razmišljajo o razprodaji

nogomet Saša Despot
Dobre igre Celja v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije so vzbudile pozornost številnih klubov, ki so v prestopnem roku izkazali zanimanje za nakup nosilcev igre tretjeuvrščene zasedbe domačega nogometnega prvenstva.

Vodilni možje Celja imajo v teh dneh kar precej dela, saj se morajo pred pričetkom priprav na spomladanski del prvenstva ubadati s številnimi organizacijskimi in kadrovskimi podrobnostimi, ki bodo ključni faktor za nadaljnje uspehe kluba. 

"Menim, da lahko doslej opravljeno delo ocenjujemo v pozitivni luči. V prvi vrsti sem zelo zadovoljen z vsemi mojimi sodelavci, ki na vsakem koraku kažejo svojo pripadnost in ljubezen do kluba. Menim, da je slednje ključno za opravljanje tovrstnega dela. Odnosi med nami so zelo dobri, drug drugega vseskozi dopolnjujemo, dokaz za to pa je tudi vse boljše poslovanje kluba. Napredovali nismo le na športnem, ampak tudi na vseh ostalih področjih, ki javnosti morda niso tako izpostavljena," je v pogovoru za klubsko stran trenutno stanje opisal predsednik upravnega odbora dr. Stevan Đorđević, ki poudarja, da je klub ob racionalizaciji poslovanja poplačal skoraj vse dolgove.

Z Rožmanom zadeli v polno

Celjani so s prihodom stratega Simona Rožmana naredili velik korak naprej, tako da je Đorđević upravičeno zadovoljen z jesenskimi predstavami svojih nogometašev.

"Zagotovo se lahko sedaj malce pohvalimo, da nam je izbira novega trenerja res uspela. V Simonu smo dobili izjemnega trenerskega strokovnjaka, ki je povrhu vsega še izredno študiozen, inteligenten in psihološko podkovan človek. Srečno roko smo imeli tudi pri selekcioniranju članskega moštva, kjer pa je glavno vlogo odigral športni direktor Ambrož Krajnc. Slednji je ob razpoložljivem proračunu opravil res pravi mali čudež, saj mu je uspelo prepričati igralce, ki so imeli tudi finančno precej bogatejše ponudbe. Ekipa je v dosedanjem delu prvenstva zagotovo presegla naša pričakovanja, seveda pa si želimo, da bi lahko nekaj podobnega rekli tudi po končani sezoni. Že sedaj pa lahko javno povem, da se bomo v prihodnjih dneh usedli z našim trenerjem in mu v podpis ponudili podaljšanje njegove pogodbe, ki sicer poteče ob koncu letošnje tekmovalne sezone. Zagotovo je pravi človek za naš klub, saj je tukaj odraščal tako v igralskem kot tudi v trenerskem smislu. Nedvomno so vsi naši dolgoročni načrti vezani nanj."

Moštvo želijo še okrepiti

Bodo Celjani kljub mamljivim ponudbam uspeli obdržati ogrodje moštva? "Na tem mestu lahko jasno in odločno zatrdim, da v zimskem prestopnem roku ne bo nikakršne razprodaje. Prav nasprotno – naše želje so povezane s še dodatno krepitvijo igralskega kadra, s čimer bi dodatno zaostrili konkurenco v moštvu. Povpraševanja obstajajo, kljub temu pa na naš naslov doslej še ni prišla nobena konkretna ponudba, ki bi zadovoljila klubska pričakovanja. Seveda igralcev ne bomo zadrževali za vsako ceno, saj je naša želja povezana tudi s tem, da odidejo v močnejše sredine, kjer bodo lahko še dodatno napredovali in si hkrati zagotovili donosnejše pogodbe. A kljub temu smo mnenja, da bi bilo bolje, da nosilci vsaj do poletja še ostanejo v Celju in tako naredijo še kakšen korak naprej," je dodal Đorđević.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.