Šport
19 ogledov

Volaš: "Vse gre naprej po starem"

Iz mariborskega kluba so sporočili, da je Dalibor Volaš podpisal triinpolletno p Žurnal24 main
Nogometaši Maribora so 22. decembra pozdravili nov obraz v svoji ekipi, ko je pogodbo s klubom podpisal 27-letni Dalibor Volaš. Novinec v Ljudskem vrtu pravzaprav sploh ni novinec, saj je Koprčan za moštvo iz štajerske prestolnice že igral med letoma 2007 in 2010 ter 2011 in 2012.

Po moldavski epizodi v Šerifu in madžarski v Debrecenu se je Dalibor Volaš s slednjimi delodajalci sporazumno razšel, novo pogodbo z Mariborom pa sklenil v zgolj nekaj urah. Maribor je s Koprčanom doživel prve velike mejnike v novejši zgodovini, tokrat pa gre z njim po nove podvige.

Volaš je podpisal triinpolletno pogodbo, strelec epskega gola na Ibroxu, ki je Maribor prvič v zgodovini popeljal v skupinski del Evropske lige, pa je doslej za NK Maribor odigral 135 tekem in zabil 50 golov, kar ga uvršča na 18. mesto večne lestvice klubskih strelcev.

Dogovor sklenjen v treh urah

Volaš je v ponedeljek že vadil z mariborsko ekipo, o njegovem tretjem prihodu v Ljudski vrt pa dejal, da večino igralcev pozna in da se mu je bilo lepo vrniti pod Kalvarijo. "Vse gre naprej po starem, vem, kako je tu, lepo mi je in dobro se počutim. Večino igralcev poznam, tako da se je bilo lepo vrniti. Pričakoval sem hudo konkurenco v napadu, ne bojim se je, imam veliko izkušenj. Želim biti v prvem planu oziroma pomagati ekipi na vsaki tekmi, kolikor bom lahko," je po prvem treningu z Mariborčani dejal Primorec.

Njegovo prilagajanje moštvu ne bo dolgo trajalo. "Čeprav se je veliko spremenilo, dobro poznam soigralce, ne bo se mi težko prilagoditi, ne bom rabil pol leta za prilagajanje, ne bo izgovorov," je dejal Volaš, ki ni dolgo razmišljal o selitvi v Maribor. "Imel sem sicer tudi nekaj drugih ponudb, a sem se hitro odločil za Maribor. Mislim, da je ta odločitev najboljša zame in za mojo družino, hitro smo se dogovorili, pravzaprav zelo hitro. V ponedeljek zvečer okrog 20. ure smo se začeli pogovarjati, tri ure kasneje smo bili že dogovorjeni na besedo in zaupanje," je povedal Volaš.

Prvotni cilj je domače prvenstvo

Je visoko motiviran, v hudi konkurenci napadalcev bo moral pokazati veliko. "Maribor je igral Ligo prvakov, vsak gol je za moštvo pomemben, prav tako pa tudi za posameznika, da si priboriš nastop na naslednji tekmi. To je dokazovanje, v ekipi je pet napadalcev, vseskozi moraš biti 'fit', dati gol, da si izboriš naslednji nastop. Naš prvotni cilj bo loviti prvo mesto na domačih tleh, osvojiti obe lovoriki, tako prvenstvo kot pokal, in si spet pripraviti temelje za Evropo," je dejal Volaš.

Pohvalil je igro v ruskem prvenstvu (nekaj časa je igral v Saransku), nekoliko manj je bil zadovoljen s svojim položajem na Madžarskem. "V Debrecenu se s trenerjem nisva razumela, zato smo se dogovorili, da je najboljše za obe strani, če se sporazumno razidemo. Zdaj me z Mariborom veže dolgoročna, tri in pol leta trajajoča pogodba, računajo name, vidijo nekaj v meni. Veselim se tudi pozitivnega sprejema navijačev, s katerimi sem vedno imel dobre odnose," je še povedal nov vijoličasti bojevnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.