Šport
8 ogledov

Po obe lovoriki tudi z Volašem

Sport 03.11.13, Ante Simundza, trener Maribora, VIR: Nino Verdnik Sport 03.11.13, Ante Simundza, trener Maribora, VIR: Nino Verdnik
Cilji nogometašev Maribora pred nadaljevanjem sezone ostajajo enaki, to sta pokalni in državni naslov, novinec v ekipi je Dalibor Volaš, prihaja tudi Erik Janža.

V lepem sončnem vremenu so danes vijoličasti vadili na pomožnem igrišču z umetno travo in se dodobra prepotili. Čeprav tehtnica članom ekipe ni pokazala previsokih vrednosti, pač pa le drobna povišanja kilogramov, je glavni trener Ante Šimundža pripravil trening z veliko teka. Z ekipo je vadil tudi novinec Dalibor Volaš, ki je v Ljudskem vrtu že igral med letoma 2007 in 2010 ter 2011 in 2012.

"Fantje so v tem premoru 24 dni pokazali ogromno mero profesionalizma, ni razlogov za skrb. Želje in cilji so ostali enaki, to sta naslov prvaka in pokalni naslov. Želim si čim manj poškodb, čim višjo raven ekipe, ki je sposobna narediti korak naprej, tako pri posameznikih kot celem moštvu ter biti boljši kot včeraj. Rezerve je kar nekaj, predvsem v dojemanju trenažnega procesa, vsega tega, kar si želiš, da si jutri boljši. Kljub dobrim tekmam v preteklosti, si želimo biti še boljši," je povedal trener Šimundža.

Jasmin Handanović | Avtor: Gregor Katič Gregor Katič
"NI skrivnost, da prihaja Erik Janža"

S prihodom Volaša vidi predvsem zaostritev konkurence v napadu. "Dalibor pomeni ogromno konkurenco v napadu in upam, da bo dosegel čim več zadetkov," je dejal Šimundža. Premor je bil ravno prav dolg, da bo ekipa nadaljevala s polno paro, saj se prvenstvo nadaljuje že 21. februarja. "Pred nami je kot ustaljeno sedem tednov priprav. Glavno je, da smo ostali skupaj, dobili nov obraz. Ni skrivnost, da prihaja tudi Erik Janža, ki bo okrepil konkurenco na levi strani, ogromno pa bo seveda odvisno od odhodov, če se bodo zgodili. Ekipa ima še prostor za napredovanje, motiv, želje, ambicije so nespremenjeni, smo tri točke za Domžalami s tekmo manj," je napovedal Šimundža.

Ekipa se naprej odpravlja v Moravce, nato še v Turčijo. "Smo zelo tekmovalni, želimo zmagati in v teh pripravah bodo to naša vodila za naprej, poleg tega pa tudi red, delo in disciplina. Čakajo nas priprave, ki so že dale rezultate, izredni pogoji v Moravcih in v Turčiji, atraktivni nasprotniki. V krajšem času bomo imeli veliko tekem, tudi tekmovalni ritem sobota - sreda se ne bo spremenil. Nadaljevanje prvenstva bo zahtevno, ker smo na drugem mestu, že na prvi tekmi se bomo merili z Olimpijo," je še dejal mariborski strateg.

Potek priprav

Po uvodnem delu v Mariboru do 18. januarja bodo vijoličasti odigrali tudi dve tekmi, prizorišči bosta določeni naknadno, glede na vremenske razmere, termina pa sta 14. in 17. januar, prva nasprotnika pa ZTE iz Zalaegerszega ter Aluminij.

Sporting Maribor Liga prvakov | Avtor: EPA EPA
Ekipa bo nato med 19. in 25. januarjem aktivna na ogrevanem igrišču v Moravskih Toplicah, kjer bodo na sporedu tri tekme - 20. januarja proti moštvu Dunaujvaros FC, 22. januarja nasprotnik še ni znan, 24. januarja pa bo na drugi strani NK Zagreb.

Med 26. in 31. januarjem se bo vadba nadaljevala v Ljudskem vrtu, z novo tekmo 29. januarja. Nato pa sledi selitev v Turčijo v tradicionalno bazo v pokrajini Antalya, ki bo dom vijoličaste odprave med 1. in 14. februarjem. Potrjenih je že vseh šest predvidenih tekem v Turčiji: 3. 2. Belchatow, 4. 2. Bate Borisov, 7. 2. Litex, 8. 2. Steaua, 11. 2. Gyor in 12. 2. Partizan. Začetek spomladanskega dela sezone bo 21. februarja z gostovanjem pri Olimpiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.