Šport
19 ogledov

Schalke vse bolj oslabljen za Maribor

joel matip arjen robben EPA
Schalke v zadnjem času ne blesti, med tednom je na domači zelenici s kar 0:5 izgubil s Chelseajem, v Maribor pa bo čez slaba dva tedna prišel še brez enega pomembnega člana moštva.

Nogometaši nemškega Schalkeja do konca leta ne bodo mogli računati na kamerunskega branilca Joela Matipa, ki si je poškodoval desno stopalo in bo moral pod operacijski nož. Zavoljo tega bo manjkal tudi na tekmi zadnjega kola Lige prvakov, ko bo nemška ekipa gostovala v Mariboru. Prva tekma na Veltins Areni se je končala z 1:1.

Matip se bo ekipi pridružil šele po zimskem premoru, tako kot - prav tako poškodovani - prvi zvezdnik ekipe Julian Draxler.

Schalke je trenutno na sedmem mestu v nemškem prvenstvu, v skupini G lige prvakov pa ima še vedno možnosti, da se prebije v osmino finala. V tem primeru mora v zadnjem kolu, ki bo 10. decembra, zmagati v Mariboru, Sporting iz Lizbone pa bi moral istočasno v gosteh izgubiti proti Chelseaju.

A dvoboj v Ljudskem vrtu bo izjemno pomemben tudi za Mariborčane, ki bi z zmago na lestvici prehiteli Schalke in osvojili tretje mesto v skupini, s tem pa bi si zagotovili uvrstitev v izločilne dvoboje Evropske lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.