Šport
33 ogledov

Brez osmine finala: "Izgubili smo kompas"

Sporting Maribor Liga prvakov EPA
Nogometaši Maribora so po porazu proti Sportingu (3:1) izgubili možnosti za napredovanje v osmino finala Lige prvakov, še vedno pa so v igri za evropsko pomlad, a morajo na zadnji tekmi skupinskega dela doma premagati Schalke.

"Bitka na sredini je bila zelo težka. Gole smo dobili iz naših napak. Neka čudna tekma, nimam nekega pametnega komentarja. To je bila težka tekma proti dobremu nasprotniku," je po srečanju za Planet TV dejal Željko Filipović

"Super stvar je, da lahko pred zadnjim kolom razmišljano o preboju v Evropsko ligo. Naredili bomo vse, da premagamo Schalke in tako razveselimo naše navijače," je napovedal ljubljanski defenzivni vezist v vrstah Maribora.

L. Zahović: "Slab začetek"

Luka Zahović je igral v svojem domačem mestu. "Tekma kot tekma, ni bilo nič drugače. Igra je bila na žalost takšna, kot je pač bila," je dejal najboljši strelec Prve lige, ki so mu domači navijači, ker sta oba z očetom igrala za Benfico, namenili nekaj žvižgov. "Tega pravzaprav med tekmo niti ne slišiš," je glede tega povedal Zahović.

"Slabo smo začeli tekmo. Vedeli smo, da bo Sporting napadel na začetku, mi pa smo nabijali dolge žoge, kar ni naša igra, izgubili smo kompas," je še dodal mladi napadalec, ki je pri golu Maribora malce preusmeril žogo in zmedel branilca Jeffersona, ki je zabil avtogol.

Nani: "To je bila stvar trenutka"

"Naredili smo nov, pomemben korak proti osmini finala, a čaka nas še ena tekma proti Chelseaju. Ne bomo se preveč obremenjevali s tekmo med Mariborom in Schalkejem, osredotočili se bomo na naše srečanje," je po drugi zmagi v skupinskem delu povedal vezist Sportinga Adrien Silva.

Strelec drugega gola za domače je bil Nani, ki je z izjemnim preigravanjem podvojil prednost levov. "To je bila stvar trenutka. Skušal sem si pripraviti prostor za strel, a je bilo zelo malo prostora, pred golom je bilo veliko igralcev. Na koncu sem le zadel - fantastično," je svojo mojstrovino, ko je preigral pol mariborske enajsterice, za Planet TV pokomentiral Nani.

Nani se je pred letošnjo sezono vrnil h Sportingu, potem ko je vrsto let zastopal barve Manchester Uniteda. "V Sportingu sem srečen, igram dober nogomet in sem doma," je zaključil portugalski reprezentant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.