Šport
17 ogledov

Šimundža: "Nismo bili na našem nivoju"

Ante Šimundža EPA
Trener Maribora Ante Šimundža je po tekmi priznal, da je bil Sporting tokrat boljša ekipa, portugalski strateg Marco Silva pa se je veselil zmage, ki njegovim varovancem odpira vrata osmine finala.

"Dejstvo je, da je bila to drugačna tekma, kot smo je vajeni, z izredno dolgo pavzo med polčasoma. Sporting je bil boljši od nas, vsi njegovi igralci so bili tekaško na višjem nivoju kot mi, bili so zelo razigrani. Bili so na domačem terenu tisti Sporting, ki je pokazal vso svojo kvaliteto, z naše strani pa odgovor ni bil takšen, kakršnega smo bili vajeni na prejšnjih tekmah," je po srečanju dejal Ante Šimundža.

"Sporting je zasluženo prišel do treh točk. Zavedali smo se, da bo Sporting pritisnil v prvih 20 minutah, a mi nismo bili na našem nivoju. Zadetke smo prejeli iz naših napak, bili smo premalo agresivni pri oviranju njihovih napadov," je dodal trener slovenskih prvakov.

Maribor nima več možnosti za preboj v osmino finala Lige prvakov, ob zmagi nad Schalkejem v zadnjem kolu pa bi se Štajerci še drugič zapored prebili v izločilne boje Evropske lige. "Če bi nam kdo pred tekmovanjem dejal, da bomo do zadnjega kola v igri za Evropsko ligo, bi to sprejeli z odprtimi rokami. Naredili bomo vse, da izvlečemo tisto, kar se da," je zaključil Šimundža.

Silva: "Maribor ima svojo kakovost"

"Pričakujemo, da bomo prišli v osmino finala. Zdaj imamo veliko več možnosti za to. Igra je zelo dobro potekala, nasprotnika smo imeli pod nadzorom," je po drugi zmagi svojega moštva v letošnji Ligi prvakov dejal Marco Silva, trener lizbonskega Sportinga, ki si je že zagotovil najmanj igranje v Evropski ligi.

"Prvih 40 minut smo dali dva gola, potem je sledilo nekaj naših trenutkov šibkosti, ko smo precejkrat izgubili žogo, a večinoma smo igro nadzorovali. Drugi del je bil še bolj intenziven, še hitrejši. Maribor je moštvo, ki ima svojo kakovost," je še povedal Silva, ki je s svojimi varovanci sedaj na drugem mestu skupine G s sedmimi točkami, dvema več od tretjega Schalkeja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.