Šport
37 ogledov

Celjani ostali brez osmine finala

Miha Zarabec Saša Despot
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so vdomačem igrišču izgubili proti francoskemu Montpellierju s 27:30 (14:10) in ostali brez izločilnih bojev v Ligi prvakov.

Slovenski prvak je izgubil še drugo medsebojno tekmo proti Montpellierju, po njej pa si je tudi dokončno zaprl vrata za nastop v osmini finala. Slovensko obarvana francoska zasedba ji je ušla za štiri točke, ki jih celjska ekipa na zadnjih dveh februarskih tekmah proti madžarskemu Veszpremu in ruskim Čehovskim medvedom ne more več nadoknaditi.

Celjska ekipa je obračun z Montpellierjem označila za ključnega na mednarodni sceni, "tekma leta" pa se v polnem Zlatorogu ni začela po njenem okusu. V trdi tekmi je celjska ekipa igrala v valovih in v uvodnih petnajstih minutah je bolj ali manj vseskozi lovila tekmece iz Francije, kjer igrajo Vid Kavtičnik, Dragan Gajić, Matej Gaber in rekonvalescent Jure Dolenec, medtem ko je Borut Mačkovšek manjkal zaradi poškodbe.

Celjani so prvo vodstvo dosegli v 15. minuti, ko je Vid Poteko zadel za 7:6, nato izkoristili številčno premoč na igrišču in prek Mihe Zarabca najprej povišali na 8:6, v 18. minuti pa je Blaž Blagotinšek zadel za 9:6. A lepo in težko izbojevano prednost so hitro zapravili, rokometaši iz Montpellierja so se jim povsem približali (9:8), z dobro obrambo pa jim v naslednjih petih minutah onemogočili, da so se vpisali med strelce. Zato pa so gostitelji sijajno odigrali končnico prvega polčasa, po golih Poteka in Tilna Kodrina so v 28. minuti dosegli najvišje vodstvo (13:9), na galvni odmor pa odšli  s14:10)

Francozi so na začetku drugega polčasa zaigrali zelo agresivno, vsak njihov prekršek je bil na robu izključitve, po delnem izidu s 3:0 pa so se hitro približali na 14:13. Gostitelji so med 33. in 35. minuto vendarle izkoristili dva igralca več na igrišču, z goloma Blaža Janca tekmecu znova ušli na tri gole (16:13), a so jih ti v 42. minuti dokončno ujeli (19:19).

Minuta odmora Branka Tamšeta je sprva nekoliko prebudila celjsko ekipo (21:19), ki pa je v nadaljevanju čedalje težje spremljala nekatere francoske taktične spremembe - krilni igralec Michael Guigou je v napadu zaigral na mestu organizatorja, Kavtičnik pa je v obrambi izmenoma tesno pokrival Zarabca ali Ivana Sliškovića -, tako da so Celjani v 48. minuti zaostali za gol (21:22). V še večje težave so zašli v 53. minuti, ko so si pridelali primanjkljaj treh golov (22:25), tega zaostanka pa do konca tekme niso več zmogli nadoknaditi.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Zarabec z 11 goli, Blaž Janc pa je prispeval šest zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.