Šport
36 ogledov

Celjani ob koncu popustili

Branko Tamše Saša Despot
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 5. kolu Lige prvakov v gosteh izgubili proti nemškemu Rhein-Neckar Löwnu s 27:31 (15:13).

Celjski rokometaši tudi v sedmi medsebojni tekmi niso premagali tekmecev iz Mannheima. Izbranci Branka Tamšeta so bili v prvem polčasu ne le enakovredni, temveč celo boljši od favoriziranih gostiteljev, v drugi polovici druga polčasa pa niso zdržali ostrega ritma domačih rokometašev, tako da so doživeli četrti poraz v skupinskem delu Lige prvakov.

Celjani so sicer že po pičlih petih minutah in zavoljo izključitve Blaža Blagitinška priigrali kar visok zaostanek (1:4), a v nadaljevanju z veliko boljšo obrambo gostitelja tekme prisilil v številne tehnične napake in strele iz neizdelanih položajev ter po golu Ivana Sliškovića v 13. minuti tudi izenačil (6:6).

Rhein-Neckar Löwen je Celju v naslednjih treh minutah - ob izključitvi Sliškovića - ponovno ušel za tri gole (7:10), a so gostje odgovorili z enako mero. Celjani se z izenačenjem niso zadovoljili, v 24. minuti so izpeljali bliskovit nasprotni protinapad in prek Blaža Janca prvič na dvoboju povedli z 12:11, le minuto kasneje pa je David Miklavčič realiziral (pol)protinapad za vodstvo s 13:11. Lep pogled na semafor je bil plod dobre obrambe in razpoloženega vratarja Matevža Skoka, ki je v prvem polčasu zbral devet obramb. Celjani od konca 21. do začetka 28. minute sploh niso prejeli zadetka, na odmor pa so zasluženo odšli z dvema goloma prednosti (15:13).

V začetku druge polovice tekme so izbranci Branka Tamšeta svojo prednost - navkljub dvema izključitvama Šimeta Ivića - nekajkrat povišali na +3 in do 40. minute parali živce domačim gledalcem in rokometašem. V zadnji tretjini tekme so nato popustili, Nemci pa so le uveljavili svojo "kadrovsko širino". Za nameček je začel braniti tudi danski vratar Niklas Landin. Celjani so v 52. minuti tako zaostali za tri gole (23:26), kasneje pa po Tamšetovi minuti odmora znižali še na 25:26, za kaj več pa niso imeli moči.

"Večji del tekme smo bili povsem enakovredni nemški zasedbi, nanjo smo se dobro in temeljito pripravili. Na našo veliko žalost smo v prelomnih trenutkih tekme zapravili aktiven izid, kar se nam je na nekaterih zadnjih mednarodnih dvobojih že zgodilo. Dejstvo je, da smo na nasprotni strani imeli vrhunsko zasedbo. Navkljub temu bi čestital svojim izbrancem, borili so se po najboljših močeh, upam in verjamem, da se bo naše trdo delo v naslednjih dvobojih tudi obrestovalo," je po tekmi dejal Tamše.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Miha Zarabec s petimi goli, Blaž Janc in Ivić sta jih dosegla po štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.