Šport
21 ogledov

Marguč: "Morda sem izgledal umirjeno, vendar..."

Marguč Celje Veszprem EHF liga prvakov Katarina Ponjavić
"Morda sem izgledal umirjen, vendar nisem bil," je po premiernem nastopu proti matičnemu klubu priznal desnokrilni rokometaš madžarskega Vezsprema Gašper Marguč, ki se je sinoči v Celju veselil pomembne zmage.

Kljub temu, da je sinoči nosil dres madžarskega Vezsprema, so celjski navijači Gašperja Marguča pozdravili z gromkim aplavzom. Z dvema zadetkoma je slovenski reprezentant prispeval pomemben delež k zmagi svojega moštva, po zadnjem piski sirene pa si je pošteno oddahnil.

"Tekma je bila izjemno težka. Na koncu smo vendarle prišli do načrtovanih točk proti odličnim domačinom. Poznalo se je, da smo močnejši in bolj izkušeni. Zagotovo pa nam ni bilo lahko," je po tekmi povedal nekdanji rokometaš Celja PL.

Ste bili res tako mirni kot ste izgledali ob uvodni ceremoniji?
Morda sem res izgledal umirjeno, vendar nisem bil. Seveda so bil prisotne precej močne emocije, ki sem jih skušal zadržati v sebi. Želel sem, da vse skupaj ne bi preveč vplivalo na mojo igro, čeprav se mi je pripetilo nekaj napak.

Vas je prednost ob glavnem odmoru uspevala?
Menim, da se nismo preveč zadovoljili z vodstvom. Celjani so v drugem polčasu zaigrali še bolj odločno, nam pa je v določenem obdobju malce padla zbranost. Tempo je bil res precej visok in bili smo kar utrujeni, vendar smo izvlekli vse skupaj.

Se lahko Celjani prebijejo med najboljša štiri moštva v skupini?
Po mojem mnenju jim bo uspelo, medtem ko mi ciljamo na sam vrh lestvice. V klubu vlada pravi profesionalizem, tako da so tudi zahteve precej visoke, vendar takšen je profesionalni šport.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.