Šport
22 ogledov

Tamše: "Zaslužili bi si vsaj točko"

Branko Tamše Celje PL Sviš Ivančna Gorica finale pokala Zlatorog Gregor Katič
Celjski rokometaši so kljub hrabri predstavi sinoči proti Vezspremu ponovno ostali praznih rok. Za izgubljeno priložnostjo je po porazu z 21:24 žaloval tudi trener Celje Branko Tamše.

"Sam skušam fante pred vsako tekmo pripraviti, da zaigrajo na zmago. Tokrat je morda prišla do izraza izjemna fizična moč gostujočih igralcev, ki so tudi na ta račun prišli do zmage. Svojim varovancem lahko le čestitam, saj so se hrabro borili do konca," je po koncu dvooja povedal celjski strateg Branko Tamše in z grenkim nasmeškom dodal: "Tudi tokrat smo bili blizu, vendar ponovno daleč..."

Brez nagrade za borbenost

Celjani so večji del dvoboja lovili prednost madžarske ekipe, ki je tudi z malenkostno pomočjo beloruske sodniške dvojice v napeti končnici ohranila vodstvo in prišla do pomembnih dveh točk. 

"Večkrat smo se vrnili v igro in bili ob podpori čudovite publike blizu presenečenju. Menim, da bi si moji fantje zaslužili kakšno točko tudi proti tako zvenečim tekmecem. Na žalost niso bili nagrajeni za svojo izjemno borbenost," je potarnal Tamše, ki je tako kot celjski navijači nekajkrat eksplodiral ob čudnih odločitvah sodnikov.

Premalo zbrani v končnici

Za konec je strateg Celjanov priznal, da so bili njegovi rokometaši v odločilnih trenutkih malce premalo zbrani: "Zapravili smo sedemmetrovko in se nekajkrat prehitro odločili za strel. To so malenkosti, ki na koncu odločajo. Enostavno moramo iz te tekme povleči nekaj pozitivnega in nadaljevati odločno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.