Šport
25 ogledov

Pivovarji po presenečenje v levji brlog

Blaž Blagotinšek Saša Despot
Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je peta tekma v evropski ligi prvakov. Prvouvrščena ekipa v 1. NLB Leasing ligi bo drevi gostovala pri nemškemu podprvaku, dvoboj z zasedbo Rhein-Neckar Löwen pa se bo v mestecu St. Leon-Rot pri Heidelbergu pričel ob 19.30.

Slovenski prvak Celje Pivovarna Laško ima proti trenutno vodilni ekipi nemškega prvenstva izjemno slabe izkušnje in negativno statistiko, saj je izgubil vseh dosedanjih šest medsebojnih tekem v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini.

Celjska ekipa je na dosedanjih štirih tekmah v skupini C premagala ruske Čehovske medvede, v obračunih proti makedonskemu Vardarju iz Skopja, francoskemu Montpellierju in madžarskemu Veszpremu pa je izgubila.

Rhein-Neckar Löwen sodi v najožji krog favoritov za končno zmago v ligi prvakov, na dosedanjih štirih dvobojih pa ima polovičen izkupiček: na domačih tleh so levi premagali Montpellier in Čehovske medvede, izgubili pa obe tekmi na vročih gostovanjih v Veszpremu in Skopju.

Liga prvakov (skupina C), 5. kolo:

Ob 19.30:
Rhein-Neckar Löwen - Celje PL

Sobota:
Vardar - Veszprem

Nedelja:
Montpellier - Čehovski medvedi

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.