Šport
77 ogledov

Celjani presenetili v Podmežakli

HDD Jesenice HK Celje polfinale DP v hokeju HK Celje/Facebook
Na prvih polfinalnih tekmah državnega prvenstva v hokeju so Celjani presenetili Jeseničane (0:3), Olimpija pa je stežka dobila mestni derbi proti Slaviji (3:0).

Državni prvaki z Jesenic se še borijo na dveh frontah, čeprav jim v ligi INL že teče voda v grlo po dveh polfinalnih porazih. Zadnjo tekmo z Lustenauom so igrali v torek, danes pa so se v domačem prvenstvu branilci naslova iz lanske sezone merili s Celjani, tudi že znanci iz drugoligaškega regionalnega tekmovanja. Na zadnji tekmi pred dobrim mesecem so v tesni tekmi Jeseničani zmagali šele po podaljšku, tokrat pa so celjski hokejisti presenetili na njihovem terenu in dosegli prvo polfinalno zmago (0:3).

V današnjem obračunu so bili favoriti Jeseničani, toda gostje se niso predajali vnaprej. Še več, že v uvodni tretjini so presenetili domače in jim, ko so imeli na ledu celo igralca manj, zabili gol, uspešen je bil Žan Jezovšek. Nadaljevanje je bilo podobno, Celjani pa so na polovici tekme še povišali vodstvo, tokrat z igralcem več in zadetkom Toma Hafnerja. Celjski večer v Podmežakli je nato že na začetku zadnjega dela z drugim golom potrdil Jezovšek ter svoji ekipi na široko odprl vrata v nepričakovan finale.

Druga tekma bo v ponedeljek v Celju, če bo izid po dveh dvobojih neodločen, pa bo odločilna tretja v petek, 25. marca spet na Jesenicah.

Veliko dela za zmaje

Edini slovenski udeleženci lige Ebel - hokejisti Olimpije, so bili v polfinalu DP, domačemu tekmovanju so se pridružili šele na tej stopnji, favoriti, čeprav so zadnjo uradno tekmo igrali 21. februarja, pozneje pa skušali formo ohranjati le z nekaj prijateljskimi dvoboji. Slavija je v ligi INL tudi ostala brez končnice, v mestnem obračunu pa so hokejisti izpod Rožnika pričakovano, vendar ne zlahka zmagali (3:0).

Ko je Jure Sotlar že v 159. sekundi dvoboja z drugim strelom v okvir gola gostov premagal Jakoba Rajšpa, se je zdelo, da bo mreža Slavije do konca tekme polna. A lahke zmage domačih ni bilo, Ljubljančani so bili sicer boljši, o čemer pričajo streli v okvir gola (47-20), ampak svoje priložnosti so imeli tudi gostje, Enes Gorše je v 39. minuti po samostojnem prodoru zadel okvir vrat Oliverja Roya. Pri Založanih pa je bil vsekakor prvo ime vratar Rajšp, na koncu je imel kar 44 obramb, dvakrat pa je tudi njega rešil okvir gola.

Drugi dvoboj med zmaji in Založani bo v ponedeljek na terenu Slavije, če bo izid po dveh tekmah izenačen, pa bo odločala tretja tekma 25. marca spet v Tivoliju.

DP v hokeju, polfinale (prvi tekmi):

Sij Acroni Jesenice - ECE Celje 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Jezovšek 17., 43., Hafner 31.

Telemach Olimpija - Playboy Slavija 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Sotlar 3., Pešut 58., Koblar 60.

Opomba: v polfinalu se igra na dve zmagi

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.