Šport
46 ogledov

Celjani v Rusijo kot favoriti

Sport 29.09.13, Tekma Celje - Sankt Peterburg, rokomet, foto: Gregor Katic Gregor Katič
V soboto ob 13. uri se bodo pivovarji pomerili z najslabšo ekipo v njihovi skupini, ruskim Sankt Peterburgom.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v zadnjih dveh mesecih vadili v okrnjeni zasedbi, saj so imeli nekateri njihovi igralci reprezentančne obveznosti na evropskem prvenstvu na Danskem, v soboto, 8. februarja, pa jih čaka tekma osmega kroga evropske lige prvakov s Sankt Peterburgom. Tekma se bo v Rusiji pričela ob 13. uri.

Za celjsko ekipo bo to izjemno pomembna tekma, v primeru zmage bi si na široko odprli vrata v izločilne boje, v primeru zmagoslavja Zagreba nad ukrajinskim Zaporožjem pa bi se zavihteli na tretje mesto v skupini A. Pivovarji se zavedajo, da so favoriti na sobotni tekmi v Rusiji, a vedo, da to morajo dokazati na igrišču.

"Čaka nas težka tekma"

"Mi gremo na vsaki tekmi na zmago, to je moje razmišljanje in razmišljanje kluba. Zavedamo se, da odhajamo v daljno Rusijo, in vedeti moramo, da kljub temu, da domača ekipa nima več možnosti za napredovanje, bo želela na sobotnem dvoboju zmagati. V Sankt Peterburgu nam ne bo lahko, če bodo moji varovanci upoštevali vsa navodila, potem bo tudi rezultat takšen, kot si ga želimo," je dejal trener Branko Tamše, ki bo Celjane prvič vodil v evropski ligi prvakov.

Hrvaški ostrostrelec Ivan Slišković se je po končanem evropskem prvenstvu zadnji pridružil klubskim soigralcem, pred odhodom v Rusijo pa je dejal: "Za menoj je prvo veliko reprezentančno tekmovanje, kjer sem dobil kar nekaj priložnosti in mislim, da sem jih kar dobro izkoristil. Enako pričakujem tudi pri nadaljevanju klubskih tekmovanj. V soboto nas čaka tekma, ki jo enostavno moramo dobiti, saj točki prinašata veliko. Vsi v ekipi se tega zavedamo, zato bomo naredili vse, da se iz Rusije vrnemo z dvema točkama."

Veszprem na poti do prvega mesta

Po sedmih krogih v skupini A je v vodstvu madžarski Veszprem s 14 točkami, sledijo mu nemški Rhein-Neckar Löwen z 11, Zaporožje s sedmimi, Celje s šestimi, Zagreb s štirimi, Sankt Peterburg pa je brez točk. Celjani bodo po sobotni tekmi v Rusiji igrali še dve tekmi: v nedeljo, 16. februarja, bodo gostili Zaporožje, v zadnjem krogu pa v četrtek, 20. februarja, gostovali pri Rhein-Neckar Löwnu.

Pravico na sobotnem obračunu v Sankt Peterburgu bosta delila Francoza Said Bounouara in Khalid Sami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.