Šport
10 ogledov

Celjani zanimivi za evropski trg

nogomet Saša Despot
Nogometaši Celja so bili s svojimi atraktivnimi predstavami pravi hit jesenskega dela prvenstva, zato ne preseneča, da so se nekateri varovanci ambicioznega stratega Simona Rožmana znašli na radarju evropskih klubov.

"Veseli me, da je na naših tekmah čedalje več agentov. To pomeni, da igralci napredujejo in postajajo vse bolj zanimivi tudi evropskemu trgu. Ko bodo dosegli oziroma presegli naš nivo, jim moramo omogočiti nadaljnji razvoj v močnejših klubih. V tem trenutku smo na polovici naše poti in igralci imajo še veliko rezerv v potencialu, ki ga premorejo. Prepričan sem, da bodo po koncu sezone še atraktivnejši," je v pogovoru za spletno stram kluba pojasnil nadarjeni trener Celja Simon Rožman.

Celjska zasedba je jesenski del prvenstva zaključila na tretjem mestu, ravno v zadnjem krogu pa v gosteh ugnala še jesenske prvake iz Domžal. S tem so Celjani potrdili, da polega atraktivnosti premorejo tudi zmagovalno mentaliteto.

Izkoristiti mladostniško energijo

Rožman spomladi ne bo odstopal od preverjenega recepta: "Še naprej bom zahteval maksimalno disciplino, zavzetost, delavnost, v prvi vrsti pa tudi skromnost. Želim, da z igralci delimo ambicioznost v igri, vsakodnevno hočem videti njihovo željo po napredku. Mladostniško energijo moramo znati izkoristiti. V igri imamo še med 30 in 40 odstotkov rezerv, kar bomo skušali iz tekme v tekmo spraviti na višji nivo. Kaj nam bo to prineslo v rezultatskem smislu, je težko napovedati. Vsekakor si želimo nadaljevati z atraktivnimi igrami, ki bi bile nagrajene z dobrimi rezultati."

Ob uspešnem nadaljevanju bodo celjski mladci še bolj zanimivi za skavte bogatejših slovenskih, pa tudi evropskih klubov. Rožman se zaveda, da bodo najboljši posamezniki iz ekonomskih razlogov kmalu zapustili klub, a zaradi tega ne obupuje: "To je edina prava usmeritev. Mladim nogometašem je treba dati priložnost. Mi se tega držimo, saj v tem trenutku delamo z morda najmlajšo ekipo v klubski zgodovini. Starost ni ovira, da moštvo ne bi bilo uspešno, zato bo vključevanje potekalo tudi v prihodnje. V ozadju imamo veliko perspektivnih fantov, ki trkajo na člansko moštvo, zato se za prihodnost kluba ne gre bati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.