Šport
68 ogledov

Celjani znova pokalni prvaki

Miha Zarabec Saša Despot
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so zmagovalci pokalnega tekmovanja Slovenije. V finalu zaključnega turnirja v Ribnici so premagali Koper 2013 s 38:25 (19:9).

Rokometaši Celja so devetnajstič postali pokalni prvaki Slovenije. V finalu zaključnega turnirja v Ribnici so premagali Koper 2013 s trinajstimi zadetki prednosti.

Celjani so do naslova prišli zasluženo in pričakovano, pravzaprav že dolgo časa niso imeli tako enostavne naloge na poti do lovorike. Svojega najresnejšega tekmeca, velenjski Gorenje, s katerim bosta prihodnjo sezono igrala v jugozahodni evropski ligi Seha in se letos udarila za naslov državnega prvaka, so se otresli v osmini finala. Tako jim je na zaključnem turnirja ostala Ribnica, proti kateri so se v polfinalu morali boriti do zadnjih sekund, ter Koper v finalu, ki je edini klub, ki je v pokalu prekinil vladavino Celja. Ta je letos osvojil peti zaporedni pokalni naslov, če Koprčani ne bi vmes trikrat slavili (2008, 2009, 2011), pa bi bili Celjani že pri desetih naslovih v nizu.

Primorci tekme niso odigrali s pravim žarom in voljo, od samega začetka tekme je delovalo, kot da so vdani v usodo in prepričani, da velikega favorita ne morejo presenetiti. Korak so držali uvodnih petnajst minut (7:6), nato pa so varovanci trenerja Branka Tamšeta dodali plin svoji igri in v naslednjih desetih minutah rešili vprašanje zmagovalca. Naredili so delni izid 8:0 in na odmor odšli s prednostjo desetih zadetkov.

V nadaljevanju je bil slika podobna. Koprčani so se upirali, dokler so imeli moč (21:14), ko pa je Celje zaigralo malce hitreje in bolj čvrsto v obrambi, je razlika znova poskočila. Prvaki so do končne prednosti trinajstih zadetkov prišli v zadnjih minutah.

"Vsaka tekma in vsak naslov je posebna stran v knjig in zelo sem vesel, da smo skupaj uspeli izpolniti še eno. Vsem igralcem in ostalim v klubu čestitam za težko borbo tekom cele sezone, v kateri smo imeli težke prepreke, tudi Gorenje Velenje ter v polfinalu Riko Ribnico na domačem terenu. V finalu smo igrali bolje, z več navdiha, bolje v obrambi in mislim, da smo ta pokal osvojili zasluženo," je po tekmi dejal Tamše.

"Drugo mesto v moškem pokalu je za naš klub gromozanski uspeh. Naša ekipa je zbrana s par ulic v Kopru, rokometaši Celja Pivovarne Laško pa so smetana Slovenije, zbrana iz vsepovsod, tako da je razlika v izkušnjah in fizični moči očitna. Poraz je pričakovan, na nas pa je, da treniramo, upamo, da naša ekipa ostane dalj časa skupaj in da mogoče čez tri ali štiri leta Celjane tudi premagamo," pa je povedal nekdanji slovenski reprezentant na klopi Kopra Zoran Jovičić.

V tekmi za tretje mesto je Riko Ribnica po podaljšku premagala Trimo Trebnje s 35:29. Za najboljšega igralca finalnega turnirja je bil izbran Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško), njegov soigralec Blaž Janc je bil prvi strelec turnirja, najboljši vratar pa je postal Jošt Perovšek (Riko Ribnica).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.