Šport
107 ogledov

Osmi poraz Celjanov

RK Celje Anže Petkovšek
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tekmi 10. kroga evropske lige prvakov v gosteh izgubili proti francoskemu PSG s 27:32 (12:17).

Celjani se iz francoske prestolnice vračajo praznih rok, res pa je, da so se točki ali dvema proti imenitnimi rokometaši iz Pariza nadejali le največji optimisti. Po današnji tekmi bo nastopil več kot dvomesečni premor zavoljo evropskega prvenstva v začetku prihodnjega leta na Poljskem, celjska zasedba pa ima pred zadnjimi štirimi tekmami slab izhodiščni položaj za morebitno uvrstitev v osmino finala. Za šestouvrščeno Wislo iz Plocka zaostaja za pet točk, naslednjo tekmo pa bo 13. februarja igrala prav na Poljskem. Nato jo 20. februarja čaka domača tekma z nemškim Flensburgom, 27. februarja se bo v gosteh pomerila s hrvaškim Zagrebom, 5. marca pa bo gostila turški Bešiktaš.

Celjani so obračun v dvorani George Carpentier začeli tako, kot so si najmanj želeli. V napadu so bili povsem nebogljeni, naredili so veliko tehničnih napak ter sprožali strele iz neizdelanih položajev, ob tem pa je bila njihova obramba podobna švicarskemu siru. Vse te vrzeli so gostitelji s pridom izkoristili sebi v prid in povedli s 5:0. Celjski trener Branko Tamše je že v deveti minuti zahteval minuto odmora, njegovi varovanci pa so prvi gol dosegli po devetih minutah in 43 sekundah igre, ko je iz krilnega položaja v polno zadel Luka Žvižej.

Po tako klavrnem uvodu je bila hitro jasno, da bodo Parižani brez posebnega napora osvojili načrtovani točki in nadaljevali boj za prvo mesto v skupini A z madžarskim Veszpremom in nemškim Flensburgom, ki prinaša neposredno uvrstitev v četrtfinale.

Parižani, ki jih vodi nekdanji selektor slovenske reprezentance in trener Celja Zvonimir Serdarušić, so vseskozi rutinirano držali slovenske prvake na varni razdalji. Celjani so v 15. minuti zaostajali za šest golov (2:8), tri minute kasneje pa znižali razliko na 6:10. Bližje niso zmogli, imenitni Francozi so bili vseskozi za korak ali dva pred njimi. Ob tem je domači veteran Thierry Omeyer nanizal nekaj bravuroznih obramb in zasejal dodaten strah med celjske rokometaše, tako da so v 25. minuti zaostali za sedem golov (8:15). Končnico so odigrali veliko bolje, dvakrat so se približali na štiri gole zaostanka, polčas pa zaključili s primanjkljajem petih golov (12:17). V 40. minuti je zaostanek slovenskih prvakov narasel na osem (16:24), v 54. minuti na devet golov (21:30), na koncu pa so igrišče zapustili z -5 (27:32).

"Nismo začeli, kot smo želeli. PSG je začel zelo dobro v obrambi in nam ni dovolil, da bi se razigrali. V drugem polčasu smo pokazali sodoben, hiter in predvsem atraktiven rokomet, kar so znali nagraditi tudi domači navijači. Pohvaliti moram soigralce, ki se niso predali in so do konca vztrajali pri igri, kar je prineslo izenačen drugi polčas," je po tekmi dejal Urban Lesjak.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Blaž Janc s petimi goli, Vid Poteko je dosegel štiri. Pri PSG je Daniel Narcisse dosegel osem, Mikkel Hansen pa sedem golov in na lestvici najboljših strelcev v Ligi prvakov ujel slovenskega reprezentanta v majici madžarskega Picka iz Szegeda Deana Bombača. Oba sta v desetih krogih dosegla po 73 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.