Šport
3 ogledov

Zarabec ostaja v Celju

Miha Zarabec Saša Despot
Vodstvo rokometašev Celja Pivovarne Laško je podaljšalo sodelovanje z organizatorjem igre Miho Zarabcem še za dve leti. Dolenjec bo v mestu ob Savinji ostal do konca sezone 2017/18, ob tem pa je praktično že oblikovana ekipa za sezono 2016/17, ki jo bo še naprej vodil Branko Tamše.

"Ko sem pred dvema letoma podpisal za celjsko ekipo, sem o njej razmišljal kot o vmesni stopnički, a sem kmalu spoznal, da je bivanje in igranje v Celju ena najvišjih stopničk v moji karieri. S podpisom nove pogodbe sem izpolnil enega od svojih ciljev, zdaj pa moramo s skupnimi močmi izpolniti še tistega na igrišču," je dejal Miha Zarabec in dodal: "Rad bi se zahvalil klubu, do zdaj smo sodelovali izjemno korektno. S skupnimi močmi lahko naredimo še korak višje, vseeno pa ne želim karkoli napovedovati. V zadnjem času smo imeli nekaj težav s poškodbami, a igralci se počasi vračamo v tekmovalni pogon in prepričan sem, da je pred nami lepa prihodnost."

Zarabec je sklenil sodelovanje še za naslednji dve sezoni, to pa seveda pomeni, da je ekipa za trenerja Branka Tamšeta bolj ali manj že znana. "Zelo vesel sem, da se je Miha odločil za ta korak in da ostaja z nami. Enakega mnenja sem tudi za vse tiste, ki so to storili že pred njim. Vemo namreč, da so mnogi naši igralci zanimivi velikim in bogatejšim klubom. To je vsekakor pohvala za celoten klub. To je tudi pohvala za delo, ki ga opravljamo, hkrati pa tudi obveza za naprej, saj si želimo narediti še kakšen korak višje. Ob tem se zavedamo, da se je potrebno dokazovati iz dneva v dan in gledati iz tekme v tekmo. Nekaj smo že osvojili letos, večina je še pred nami in vsak dan moramo biti osredotočeni našim ciljem," je dejal Tamše, ki upa, da bo imel v drugem delu sezone vse igralce na voljo.

"Ocenjujem, da bomo v tem primeru najmočnejši takrat, ko bo najbolj potrebno. Upam in verjamem, da se bomo v prihodnje večkrat pogovarjali o naši pripravljenosti in uspehih, manj pa o zdravstvenem stanju ekipe, kot je praksa v tej sezoni. Ko bo temu tako, sem prepričan, da bo ekipa naredila nekaj korakov naprej," je še dodal Tamše.

Celjane v tem mesecu čakata dve spektakularni tekmi v evropski ligi prvakov. Že konec tega tedna, v nedeljo, 15. novembra, bodo gostili tradicionalne tekmece iz madžarskega Veszprema, 28. novembra pa v Zlatorog prihaja nemški Kiel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.