Šport
36 ogledov

Celje P. L. brez težav naprej

Vid Poteko Gregor Katič
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se zanesljivo uvrstili v osmino finala evropskega pokala pokalnih zmagovalcev, potem ko so izločili estonsko Kehro. Celjani so na prvi tekmi 3. kola zmagali s 34:18 (17:10), na današnji povratni pa s 37:23 (17:11).

Celjani so tudi v drugo zanesljivo ugnali estonskega predstavnika Kehro ter se brez težav uvrstili med 16 najboljših v tem tekmovanju. Na drugi tekmi je bila razplet tekme podoben kot na prvi; gostje so se varovancem Vladana Matića enakovredno upirali le v uvodnih minutah, nato pa so jim pošle moči.

V domačih vratih je bil tokrat vseh 60 minut Matevž Skok, ki je skupaj zbral 19 obramb, med njimi tudi dve sedemmetrovki, najbolj učinkovit pa je bil Vid Poteko z devetimi goli.

Celjski rokometaši bodo naslednjega tekmeca za preboj med osmerico najboljših dobili v torek, 6. decembra. Med možnimi tekmeci sta tudi nemški ekipi Gummersbach in Flensburg-Handewitt, danski Aarhus, španski Aragon, srbska Vojvodina, ukrajinski Motor Zaporožje in drugi.

Pokal pokalnih zmagovalcev, 3. kolo, 2. tekma:

Celje P. L. : Kehra 34:18 (17:10)
Mačkovšek in Poteko po 9, Skok 19 obramb; Laast in Sirkas po 4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.