Šport
18 ogledov

Celje pokazalo, kdo je vladar Zlatoroga

žuran Iztok Puc spominska tekma Slovenija Celje Pivovarna Laško Saša Despot
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v prvi polfinalni tekmi evropskega pokala pokalnih zmagovalcev na domačem igrišču premagali nemški Gummersbach s 34:27 (21:13). Povratna tekma bo 28. aprila.

Celjska ekipa je odlično opravila prvi del naloge, po prepričljivem zmagoslavju nad nemško zasedbo iz Gummersbacha pa je na lepi poti, da se uvrsti v veliki finale pokala pokalnih zmagovalcev, kjer se bo pomerila z zmagovalcem drugega polfinalnega dvoboja med nemškim Flensburgom in španskim Aragonom. A najprej jo čaka še povratna tekma v Gummersbachu, srečanje pa bo v soboto, 28. aprila, začela s sedmimi goli prednosti.

Prvi polčas so izbranci srbskega strokovnjaka na celjski klopi Vladana Matića odigrali naravnost perfektno. Tekmo so odprli s 3:0, po sedmih minutah, ko je prednost narasla na štiri gole (6:2), pa je nemška klop zahtevala minuto odmora. A ta ni zaustavila njihovega naleta, z zagrizeno igro v obrambi - v prvih tridesetih minutah so morali kar sedemkrat na dvominutno kazen - so povsem onesposobili mednarodno pisano zasedbo iz Nemčije, ki je v 12. minuti sicer znižala na gol zaostanka (7:6), v nadaljevanju pa doživela pravi pogrom.

Celjski rokometaši so so se dobesedno poigravali s tekmeci iz Gummersbacha in si v nadaljevanju z izjemno predstavo najprej v 20. minuti priigrali šest golov prednosti (14:8), le štiri minute kasneje pa kar devet (18:9)). Najvišjo prednost na tekmi so dosegli v 35. minuti, ko se je na semaforju zasvetilo 25:14.

A nato so se v celjske vrste prikradle črne minute, številne tehnične napake pa je Gummersbach kaznoval in se v 45. minuti približal na vsega pet golov zaostanka (27:22). Še večjo zadrego svojih varovancev je zaustavil Matić z minuto odmora, po njej pa je celjska igra znova dobila lepšo podobo. Dve minuti kasneje so gostom znova ušli na +7 (30:23), v končnici tekme pa uspešno odbili jalove poskuse Gummersbacha po znižanju izida.

V prelomnih trenutkih dvoboja je zablestel Dejan Perić, legendarni vratar je zaustavil kar 20 tekmečevih strelov, najbolj učinkovita igralca domače ekipe pa sta bila Luka Žvižej in Gašper Marguč. Prvi je dosegel sedem, drugi pa šest golov.

Pokal pokalnih zmagovalcev, polfinale, prvi tekmi:

Celje Pivovarna Laško : Gummersbach 34:27 (21:13)
Žvižej 7 (2), Marguč 6, Žuran in Metličić 5; Zrnić 9 (3), Mahe 5

Flensburg-Handewitt : Aragon 39:30 (19:13)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.