Šport
21 ogledov

Gorenju derbi in še naslov prvaka?

Bezjak je dosegel štiri zadetke. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Velenjčani so dobili derbi 1. NLB Leasing lige proti Cimosu z 31:29 in si praktično že zagotovili naslov državnih prvakov. Za ose je bila to prva zmaga v Bonifiki po maju 2009. Celjani so se poigrali z Mariborom (35:21).

Velenjski rokometaši so z zmagoslavjem v Bonifiki naredili pomemben korak k osvojitvi naslova državnih prvakov. Z zmago so Koprčane praktično že izločili iz boja za ubranitev lanskega naslova, za njih pa bo zelo težko dosegljivo tudi končno drugo mesto, ki v prihodnji sezoni prinašata nastopa v Ligi prvakov. Letošnji četrtfinalisti tega tekmovanja - v njem se bodo pomerili s španskim Atleticom iz Madrida - za Velenjčani zaostajajo 14, za drugouvrščenimi Celjani pa osem točk.

Izbranci domačega trenerja Fredija Radojkoviča so vse možnosti za zmago zapravili v prvem polčasu. Ta je minil v popolni prevladi igralcev iz Šaleške doline, ki so ga z učinkovito igro zaključili z osmimi goli prednosti (18:10). Koprčani so v drugi polovici vendarle stisnili zobe in zaigrali veliko bolje, po obetavnem znižanju na 16:20 pa se jim je znova ustavilo. Velenjčani so to izkoristili in jim ponovno ušli na 23:17, lepo prednost pa navkljub neprestanemu pritisku domačih rokometašev ubranili vse do konca tekme.

Metličić iz Celja v Montpellier

"Rokometni klub Celje Pivovarna Laško sledi začrtani strategiji, ki si jo je klub zadal, in sicer postopnega pomlajevanja ekipe in vključevanja mladih ter nadarjenih igralcev v prvo moštvo. Del tega izobraževanja so tudi izkušeni in prekaljeni igralci, ki na mlajše prenašajo svoje izkušnje ter znanje. Enako je zadnji dve sezoni počel tudi desni zunanji igralec Petar Metličič, ki se mu konec te sezone izteče pogodba s Celjem Pivovarno Laško. Izkušeni hrvaški igralec bo kariero po tej sezoni nadaljeval v Franciji, in sicer pri Montpellierju, s katerim je podpisal pogodbo o sodelovanju. Ta francoski klub ima na tem položaju težave, saj se je pred kratkim poškodoval Vid Kavtičnik, ki bo z igrišč odsoten osem mesecev. Petar Metličič je do danes za Celje na 70 tekmah dosegel 169 zadetkov, s svojimi igrami ter profesionalnim odnosom pa bo vsekakor pustil svoj pečat v knežjem mestu," so zapisali na spletni strani celjskega kluba.

1. NLB Leasing liga, 3. kolo, za prvaka:

Cimos Koper : Gorenje Velenje 29:31 (10:18)
Brumen 11, Krivokapić 5; Cehte in Medved 5, Bezjak, Manojlović in Dolenec 4

Celje Pivovarna Laško : Maribor Branik 35:21 (17:12)
Mačkovšek 9, Marguč 5, Mlakar 4; Šoštarič in Tarabochia 4, Špalič in Pučnik 3

Trimo Trebnje : Krško 38:28 (16:13)
Zarabec 9, Rojc in Skube 8, Paladin 4; Čanžar 6, Cehte 5

 

 

 

 

 

 

1. NLB Leasing liga, 3. kolo, za obstanek:

Jeruzalem Ormož : Istrabenz Plini Izola 30:26 (15:10)
Cingesar 12, Bugadi 6; Vuković 5

Ribnica Riko hiše : Herz Šmartno 38:28 (19:15)
Jamnik 10, Nosan 8; Simončič 6

Krka je prosta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.