Šport
12 ogledov

Cene Prevc med najboljšimi v Evropi

Namesto v Kranju bodo skoki v Beljaku. Žurnal24 main
Nacionalni olimpijski komiteji so Ceneta Prevca uvrstili med peterico mladih športnikov, ki se bodo potegovali za naziv najboljšega v Evropi.

Cene Prevc si je z odličnimi nastopi na olimpijskem festivalu evropske mladine in na mladinskem svetovnem prvenstvu prislužil nominacijo za nagrado Piotra Nurowskega. Nagrada, ki se bo podelila tretje leto zapored, je namenjena najboljšemu mlademu športniku v Evropi, ki še ni dopolnil 19 let. Poleg odličnih športnih uspehov mora nagrajenec ali nagrajenka pokazati veliko mero športne igre (fair play).

Nagrada, ki se imenuje po preminulem predsedniku poljskega olimpijskega komiteja, ki je umrl v letalski nesreči leta 2010, bo podeljena 22. novembra v Rimu. Poleg naziva bo zmagovalec prejel štipendijo za trening v višini 12 tisoč evrov. Nagrada je namenjena spodbujanju mladine k udejstvovanju v vrhunskem športu in navdihovanju prihodnjih generacij za zdravo življenje, ki temelji na olimpijskih vrednotah in načelih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.