Šport
15 ogledov

Cene vstopnic strmoglavile v 20 minutah

serena williams EPA
Cene vstopnic za ogled finala OP ZDA v ženski konkurenci so po porazu Serene Williams izgubile 50 oziroma 85 odstotkov svoje vrednosti.

Prva igralka sveta Serena Williams je bila v New Yorku na pragu zgodovinskega dosežka.

Ljubljenka domačega občinstva je imela edinstveno priložnost, da postane prve tenisačica po Steffi Graf (1988), ki bi v eni sezoni osvojila vse štiri turnirje za grand slam, potem ko je letos slavila na OP Avstralije, OP Francije in Wimbledonu.

Ameriške sanje je v polfinalu razblinila Roberta Vinci, ki je z 2:6, 6:4, 6:4 izločila prvo nosilko in poskrbela za enega največjih presenečenj v zgodovini velikih štirih turnirjev, kar je močno vplivalo na cene vstopnic za ogled finalnega obračuna.

Pred začetkom polfinalnega obračuna je bila cena najcenejše vstopnice 271 dolarjev, povprečna cena na sekundarnem trgu pa je znašala 1412 ameriških zelencev.

Ko je v tretjem nizu postalo jasno, da bi lahko Italijanka, ki je nato v finalu izgubila proti Flavii Pennetti, pripravila prvovrstno presenečenje, so cene vstopnic pričele padati.

Takoj po koncu obračuna je povprečna cena na trgih za preprodajo padla na 1103 dolarjev, najcenejše vstopnice pa so po novem stale 124 dolarjev.

A padec se na tem mestu ni zaključil, temveč je v naslednjih minutah dosegel neslutene razsežnosti. Kmalu zatem je povprečna cena znašala samo še 876 dolarjev, najcenejša vstopnica pa 70 dolarjev. Natanko 20 minut po zadnji odigrani točki se je povprečna cena ustavila pri 670 dolarjih (- 50 %), najnižja pa pri 40 dolarjih (- 85 %).

Manija, ki jo je povzročil Serenin pohod na t.i. ''calendar grand slam'', je pripeljala do tega, da je bil prvič v zgodovini OP ZDA ženski finale razprodan pred moškim.

O tem, kako prepričana v zmago Williamsove je bila svetovna teniška javnost, priča promocijski spot, ki ga je pred finalnim obračunom večkrat prikazal televizijski program Eurosport. V njem je namreč napovedoval, da se bosta v finalu pomerili kasnejša zmagovalka Pennetta in prva igralka sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.