Šport
392 ogledov

Černjulova v finalu, razočaranje za Mišmaševo

Maruša Černjul Saša Despot Maruša Černjul
Maruša Černjul (Kladivar Celje) se je na dvoranskem evropskem prvenstvu v atletiki v Glasgowu uvrstila v finale skoka v višino, ki bo v nedeljo ob 20.15. Preskočila je 1,89 metra. Žan Rudolf (Mass Ljubljana) pa je v kvalifikacijah na 800 m izpadel z 32. izidom (1:51,75).

Maruša Mišmaš (Mass Ljubljana) je v kvalifikacijah na 1500 m izpadla s skupno osmim izidom in se s časom 4:09,81 ni uvrstila v nedeljski finale najboljše deveterice.

Luka Janežič Evropsko prvenstvo Šport "Zadovoljen bom le z medaljo"

Mišmaševa je bila četrta v prvi od treh skupin, v finale so se uvrstila le prvi dve iz vsake ter še tri najhitrejše preostale atletinje po času. Druga skupina je bila nekaj hitrejša od prve, tretja pa najpočasnejša in so se iz nje v boj za odličja uvrstile le najhitrejši. Za finale po času je bilo treba teči 4:09,67.

Slednjega je dosegla Romunka Claudia Bobocea, ki je v skupini Mišmaševe dolgo tekla na čelu, na koncu pa je bila tretja in za las izločila Slovenko iz finala. V skupini je bila najboljša prva favoritinja Britanka Laura Muir (4:09,29), ki je na prejšnjem prvenstvu v Beogradu osvojila zlati medalji na 1500 in 3000 m, ima pa še srebro in bron z lanskega dvoranskega SP.

Maruša Mišmaš | Avtor: Saša Despot Maruša Mišmaš Zrimšek Saša Despot

"V skupini je bil tako hiter tek, da sem mislila, bo tretje mesto dovolj. A me je 100 m pred ciljem še ena tekmovalka prehitela in sem morala malo zaustaviti ter nato pospešiti, a mi ni uspelo. Če bi imela še eno možnost bi v zadnjih 200 metrih začela takoj teči na polno, tako pa sem čakala in mi ni uspelo," je bila razočarana Mišmaševa.

"Romunka me ni presenetila. Vedela sem, da bo ena tekmovalka ubrala tako taktiko, saj sta se le dve uvrstili v finale. Imela sem tudi normo za 800 m, s sem imela tam še manj možnosti, smo za EP poskusili na 1500 m prav zato, da bi pozimi 'natrenirala' hitrost. Sedaj me čaka teden dni počitka, potem pa počasi priprave na sezono na prostem. Pričakujem, da bodo padali rekordi na 3000 m zapreke," je bila odločna Mišmaševa.

Janežič neposredno v finale

Slovenski favorit za odličja Luka Janežič (Kladivar) je v polfinalu teka na 400 m v prvi skupini osvojil drugo mesto s časom 46,60 in se tako po mestih neposredno uvrstil v sobotni finale.

Aita Horvat (Velenje) je prav tako nastopila v današnjem polfinalu na 400 m in s časom 53,37 zasedla 12. mesto ter končala z nastopi na tem EP.

luka janežič | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.