Šport
20 ogledov

Cetkovski skalp za skalpom, še Carolinin?

petra cetkovska wimbledon 2011 EPA
Teniško presenečenje tedna je Petra Cetkovska, 26-letna Čehinja je v New Havnu izločila Li Na, Agnieszko Radwansko in Marion Bartoli. V finalu jo čaka Caroline Wozniacki.

Teniška številka 1 na svetu Danka Caroline Wozniacki bo v finalu turnirja WTA v New Havnu z nagradnim skladom 618.000 ameriških dolarjev zaigrala proti češki kvalifikantki Petri Cetkovski. Slednja, sicer 40. igralka z jakostne lestvice WTA, je pripravila veliko presenečenje in v polfinalu izločila drugo nosilko Kitajko Li Na. Trikratna branilka naslova Wozniackijeva je ob podpori svojega fanta golfista Roryja McIlroya v polfinalu gladko s 7:6 (2) in 6:3 ugnala tretjo nosilko Italijanko Francesco Schiavone. Cetkovska pa je s 6:2, 5:7 in 7:6 (9) presenetila zmagovalko OP Francije Li Na, sicer drugo nosilko, na poti do svojega prvega finala WTA pa je izločila še peto nosilko Poljakinjo Agnieszko Radwansko ter četrto nosilko Francozinjo Marion Bartoli.

Francoz Julien Benneteau, 113. igralec z lestvice ATP, bo zaigral v finalu teniškega turnirja v Winston-Salemu, najmočnejšega turnirja pred OP ZDA, ki se v New Yorku začenja v ponedeljek. Na drugi strani mreže mu bo na turnirju v Severni Karolini stal četrti nosilec Američan John Isner. Devetindvajsetletni Benneteau je v polfinalu s 3:6, 7:6 (7) in 7:6 (6) izločil desetega nosilca Nizozemca Robina Haaseja ter se prebil v peti finale katerega od turnirjev ATP v karieri. Za zdaj v svoji zbirki nima še nobenega turnirskega naslova. Medtem pa je Isner v drugem polfinalu pot prekrižal prvemu nosilcu turnirja rojaku Andyju Roddicku in slavil zmago s 7:6 (7) in 6:4.

New Haven, WTA, polfinale:

Petra Cetkovska (Češ) : Li Na (Kit/2) 6:2, 5:7, 7:6 (9);
Caroline Wozniacki (Dan/1) : Francesca Schiavone (Ita/3) 7:6 (2), 6:3.

Dallas, WTA, polfinale:

Sabine Lisicki (Nem/5) : Irina-Camelia Begu (Rom/8) 6:0, 6:1;
Aravane Rezai (Fra) : Angelique Kerber (Nem) 6:2, 3:6, 7:5.

Winston-Salem, ATP, polfinale:

John Isner (ZDA/4) : Andy Roddick (ZDA/1) 7:6 (7), 6:4;
Julien Benneteau (Fra) : Robin Haase (Niz/10) 3:6, 7:6 (7), 7:6 (6).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.