Šport
31 ogledov

Chicago razbil Toronto

chicago blackhawks Profimedias
Zadnji zmagovalci Stanleyjevega pokala iz Chicaga so na domačem ledu zanesljivo premagali Toronto s 7:2, po dokaj sušnem obdobju pa se je zmage veselila tudi Minnesota, ki je pod vodstvom novega trenerja Johna Torchettija slavila v Vancouvru s 5:2.

Chicago je po treh porazih končno okusil slast zmage, v vetrovnem mestu pa sta v dvoboju s tekmeci iz Toronto blestela Patrick Kane, ki je dosegel štiri točke ter vratar Scott Darling, ki je zbral 35 obramb. Prvaki NHL so v United Centru predvsem učinkovito igro prikazali ob igralcu več na ledu, ko so iz štirih poskusov dosegli tri gole.

Šok trenerska terapija je pri Minnesoti dosegla svoj namen, zasedba iz St. Paula je po osmih porazih končno slavila v olimpijskem Vancouvru s 5:2, med strelce pa se je vpisalo pet igralcev: Zach Parise, Jared Spurgeon, Justin Fontaine, Charlie Coyle in Nino Niederreiter. Florida je šele po kazenskih strelih ugnala Pittsburgh, v loteriji pa odločilen gol prispeval Jussi Jokinen.

Dallas je po podaljšku zmagal v Nashvillu, mož odločitve pa je bil v četrti minuti petminutnega podaljška Mattias Janmark. Anaheim je slavil v Calgaryju, osrednji osebnosti pa sta bila dvakratni strelec Mike Santorelli in vratar Frederik Andersen s 33 obrambami. Arizona je zanesljivo ukanila Montreal s 6:2, otočani iz New Yorka pa so na kolena položili Detroit.

Los Angeles Anžeta Kopitarja bo v noči na sredo gostoval v Washingtonu, ki je trenutno najboljša ekipa v rednem delu NHL.

Liga NHL, izidi:

New York Islanders - Detroit Red Wings 4:1
Florida Panthers - Pittsburgh Penguins 2:1 (kazenski streli)
Chicago Blackhawks - Toronto Maple Leafs 7:2
Vancouver Canucks - Minnesota Wild 2:5
Calgary Flames - Anaheim Ducks 4:6
Nashville Predators - Dallas Stars 2:3 (podaljšek)
Arizona Coyotes - Montreal Canadiens 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.