Šport
10 ogledov

Detroit poražen v Tampi

tampa bay lightning Profimedias
Hokejisti v ligi NHL so ponoči odigrali le tri tekme. Tampa Bay je s 3:1 odpravila Detroit, Calgary je s 4:1 premagal Carolino, Montreal pa je doma z 2:4 izgubil proti Buffalu.

Obračun Tampe in Detroita je bil tudi obračun za trenutno drugo mesto v atlantski skupini.

Bolje so se znašli domači hokejisti, pri katerih je Nikita Kučerov 21. zadetku v sezoni dodal še podajo, vratar Ben Bishop pa se je veselil stote zmage s Tampo in slavja po dveh porazih proti istemu tekmecu v prejšnjem delu sezone.

"To je pač ena izmed domačih tekem, ki jo moraš dobiti. Na prvih dveh tekmah so bili oni boljši, no, zdaj pa je bilo lepo vrniti jim milo za drago," je dejal Bishop.

Kralji proti Anaheimu

Calgary, ki se nahaja globoko v spodnji polovici zahodne konference, je tokrat zanesljivo ugnal Carolino, ki je le v malce boljšem položaju v vzhodnem delu lige. Junak tekme pa je bil Sean Monahan z golom in tremi podajami.

Buffalo, tretja najslabša ekipa vzhoda, pa je porazil malce bolje uvrščeni Montreal. To predvsem po zaslugi zadnje tretjine, v kateri so gostje dosegli tri zadetke.

Los Angeles Anžeta Kopitarja bo znova igral v noči na petek, ko bo gostil Anaheim.

20 tekem kazni za napad na sodnika

Disciplinska komisija hokejske lige NHL je izdala eno najbolj ostrih kazni v zadnjih letih. Kanadčana Dennisa Widemana, člana Calgary Flames, je kaznovala z 20 tekmami prepovedi nastopanja zaradi namernega napada oziroma udarca sodnika. Hkrati bo branilec ostal brez dobrega pol milijona dolarjev, kolikor bi znašala njegova plača v tem času.

Dvaintridesetletni Wideman se je v linijskega sodnika zaletel s telesom, udarec pa je bil za slednjega še posebej boleč, saj ga je hokejist zadel v hrbet oziroma brez 'opozorila'. V hokejskem žargonu: klasični cross-checking, ki bi bil med tekmo kaznovan z dvema minutama.

Vodstvo lige je Widemana nemudoma suspendiralo, kazen pa mu je prisodilo po zaslišanju, na katerem se je hokejist sicer opravičil za dejanje. Nazadnje je tako visoko kazen za tovrsten prekršek dobil Tom Lysiak davnega 1983.

Liga NHL, izidi:

Montreal Canadiens - Buffalo Sabres 2:4
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 3:1
Calgary Flames - Carolina Hurricanes 4:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.