Šport
10 ogledov

Chicago utrdil vodstvo

jonathan toews Chicago Blackhawks Reuters
Hokejisti Chicaga so z osmo zmago v desetih tekmah – s 5:1 so doma premagali Montreal – še utrdili vodstvo v hokejski ligi NHL.

Predlanski prvaki pa proti letos neprepričljivemu Montrealu niso imeli lahkega dela, saj so vprašanje zmagovalca rešili šele v zadnji tretjini, v kateri so dosegli tri gole. Canadiens so v drugi tretjini z golom Andreja Kosticina celo povedli, a sta nato v razmiku 21 sekund Andrew Brunette in Patrick Sharp poskrbela, da se je tehtnica prevesila na domačo stran. Za goste je bil to že četrti zaporedni poraz in tretji, odkar je na trenerski klopi Randy Cunneyworth zamenjal Jacquesa Martina.

Tretjo zaporedno zmago in 12. v zadnjih 15 tekmah so zabeležili hokejisti Vancouvra. Čeprav v igri niso posebej blesteli in jih je nekajkrat moral reševati vratar Roberto Loungo, ki je na koncu zbral 38 obramb, so pred domačimi navijači s 4:2 ugnali Detroit. Alexandre Burrows se je med strelce vpisal že na četrti zaporedni tekmi, s 13. golom se je izenačil z Danielom Sedinom na lestvici najučinkovitejših strelcev kluba iz olimpijskega mesta.

San Jose je v prvi tretjini povsem nadigral Tampo. Že po slabih 15 minutah je vodil s 5:0, nato pa zmagal s 7:2. Dva gola je dosegel Logan Couture. Prepričljiva je bila tudi Philadelphia, s 4:1 je bila boljša od Dallasa, tako da je spet prišla na vodilni položaj vzhodne konference, za skupno vodilnim Chicagom pa zaostaja vsega dve točki. Junak tekme v Dallasu, kjer so domači sicer že v prvi minuti povedli, je bil Claude Giroux, ki je dosegel gol ter trikrat podal, podajalec je bil tudi pri golu češkega veterana Jaromirja Jagra.

Colorado je nadaljeval dobre predstave na domačem ledu, na katerem je zmagal sedmič zapored. S 3:2 je ugnal St. Louis, odločilni gol je dosegel Jay McClement. Tesno zmago je zabeležil tudi Phoenix, v gosteh je s 4:3 premagal Carolino. Ta je po dveh tretjinah vodila s 3:2, nato sta za preobrat poskrbela Rostislav Klesla in Lauri Korpikoski.

Liga NHL:

Carolina Hurricanes : Phoenix Coyotes 3:4
Chicago Blackhawks : Montreal Canadiens 5:1
Dallas Stars : Philadelphia Flyers 1:4
Colorado Avalanche : St. Louis Blues 3:2
Vancouver Canucks : Detroit Red Wings 4:2
San Jose Sharks : Tampa Bay Lightning 7:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.