Šport
27 ogledov

Quenneville prispel do 600. zmage

Joel Quenneville chicago blackhawks Reuters
Hokejisti Chicaga so v severnoameriški profesionalni hokejski ligi (NHL) nadaljevali serijo zmag. Calgary so pred domačimi gledalci premagali z izidom 4:2, kar je bila že njihova peta zaporedna zmaga. Z njo pa so se tudi zavihteli na sam vrh najuspešnejših ekip lige, na njem so prehiteli Minnesoto.

Blackhawks so večino dela opravili že v prvih dveh tretjinah, po katerih so z goli Steva Mondadorja, Niklasa Hjalmarssona in Patricka Kana že vodili s 3:0. V zadnjem delu je Finec Olli Jokinen izid sicer znižal, a je še zadnje dvome, kdo bo zmagovalec, rešil Slovak Marian Hossa. Zmaga je prinesla razlog za veliko slavje domačemu strategu Joelu Quennevilleu, ki je postal šele deseti trener v zgodovini NHL, ki je dosegel mejo 600 zmag v karieri.

Z uspešno serijo rezultatov na domačem igrišču pa so nadaljevali hokejisti Floride. V osmih zaporednih dvobojih v svoji dvorani so vknjižili najmanj točko, tokrat so po podaljšku premagali Carolino. S svojim 16. golom v sezoni je tekmo v četrti minuti podaljška odločil Kris Versteeg. Pred tem sta pri Floridi mrežo zatresla Sean Bergenheim in Jason Garrison, ki je v zadnji tretjini izsilil podaljšek, medtem ko sta bila pri Carolini natančna Tim Gleason in Chad Larose.

Na treh nedeljskih tekmah ni bilo niti enega igralca, ki bi dosegel več kot en gol, čeprav jih je na obračunu v St. Louisu padlo kar deset. Gostitelji so Columbus ugnali s 6:4, čeprav so gosti po dveh tretjinah vodili s 3:2. Za St. Louis je bila to peta zmaga v zadnjih šestih tekmah in 13. letošnja na domačem igrišču, z njo se je po uspešnosti pred domačimi navijači izenačil z Detroitom.

Liga NHL:

Florida Panthers : Hurricanes 3:2
Chicago Blackhawks : Calgary Flames 4:2
St. Louis Blues : Columbus Blue Jackets 6:4

*podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.