Šport
17 ogledov

Kopitar podal, Kralji poraženi

Anže Kopitar Benjamin Kovač
Hokejisti iz Anaheima so v hokejski ligi NHL premagali Los Angeles Kings s 3:2. Junak kalifornijskega obračuna je bil Bobby Ryan, ki je dosegel dva gola, zmagovitega je zabil 49 sekund pred koncem tekme. Slovenec Anže Kopitar je bil podajalec pri prvem golu Los Angelesa.

Bobby Ryan je bil osrednja osebnost obračuna v Honda Centru. Napadalec domačega moštva je zabil prvi in zmagoviti gol, ta pa je bil za Kralje še posebej boleč, saj je bil dosežen v izdihljajih tekme, ko so se hokejisti obeh ekip že začeli psihološko pripravljati za podaljšek. Za Anaheim je zadel še Corey Perry, izkazal pa se je tudi domači vratar Jonas Hiller s 37 obrambami. Domača zasedba je dosegla prvo zmago, odkar se je na vročo klop usedel Bruce Boudreau, in četrto na zadnjih 22 tekmah.

Anaheim je na predzadnjem mestu v zahodni konferenci, Los Angeles pa na osmem. Na zadnji tekmi Kraljev sta v polno zadela Rus Slava Vojnov in Justin Williams, Kopitar pa je vpisal novo asistenco. Hrušičan je v tej sezoni zbral 26 točk (deset golov in 16 podaj), v vodstvu je napadalec Toronta Phil Kessel s 35 točkami (17 golov in 18 podaj).

Winnipeg je na domačem ledu ukanil Boston. Junaka dvoboja sta bila dva – češki vratar Ondrej Pavelec, ki je zaustavil kar 39 strelov zadnjih zmagovalcev Stanleyjevega pokala, zmagoviti gol pa je dosegel Bryan Little. Vancouver je dosegel sedmo zmago na zadnjih osmih tekmah. Na svoji zadnji tekmi se je dobesedno poigral s Coloradom in ga premagal s 6:0, blestel pa je Šved Daniel Sedin, ki je petič v NHL dosegel hat-trick.

Največ golov so gledalci videli v Calgaryju, kjer je domača ekipa premagala Carolino s 7:6. Najučinkovitejši igralec je bil Brendan Morrison z dvema goloma in podajama. St. Louis je na domačem terenu strl odpor Detroita s 3:2, David Backes in Alex Steen pa sta dosegla zadetka z igralcem več na ledu.

Liga NHL:

Anaheim Ducks : Los Angeles Kings 3:2
(Anže Kopitar: podaja in trije streli v 22:37 minute za LA Kings)

New York Islanders : Tampa Bay Lightning 5:1
Toronto Maple Leafs : New Jersey Devils 2:3*
Montreal Canadiens : Columbus Blue Jackets 2:3**
Nashville Predators : Phoenix Coyotes 2:3
St. Louis Blues : Detroit Red Wings 3:2
Winnipeg Jets : Boston Bruins 2:1
Calgary Flames : Carolina Hurricanes 7:6
Vancouver Canucks : Colorado Avalanche 6:0
San Jose Sharks : Minnesota Wild 1:2

*po podaljšku
**po kazenskih strelih

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.