Šport
26 ogledov

Chicago zadal 10. poraz v gosteh

jonathan toews Chicago Blackhawks Reuters
Hokejisti Chicago Blackhawks so v severnoameriški ligi NHL s 6:2 premagali Buffalo Sabres in jim prizadejali še deseti zaporedni poraz v gosteh. Z dvema goloma se je izkazal Jonathan Toews, med strelce pa sta se vpisala tudi novinca v dresu Chicaga, Andrew Shaw in Jimmy Hayes. Po enkrat sta bila uspešna še Marian Hossa in Dave Bolland.

Chicago je po nekaj slabših predstavah zdaj na domačem ledu prišel do druge zmage zapored. Oba zadetka za goste je dosegel Jason Pominville, kar pa ni bilo dovolj, da bi se njegova ekipa izognila črnemu rekordnemu nizu desetih zaporednih porazov na gostovanjih.

Montreal Canadiens so doma z 0:3 izgubili proti Washington Capitals, za katere je vratar Michal Neuvirth zbral 31 obramb in dosegel še drugi shutout sezone, ruski zvezdnik Aleks Ovečkin pa je sredi druge tretjine vpisal še 19. zadetek to sezono. Za goste sta po enkrat že v uvodni tretjini zadela Mathieu Perreault in Marcus Johansson.

Hokejisti Colorado Avalanche so pred domačimi navijači šele po podaljšku s 4:3 strli odpor gostov s Floride. Odločilni zadetek v Denverju je dosegel Ryan O'Reilly, ki je po 3:55 minute podaljšane igre s strelom med nogami ukanil gostujočega vratarja Josa Theodora. Panterji so izgubili še sedmo zaporedno tekmo v gosteh.

Anaheim Ducks so visoko s 6:2 premagali Phoenix Coyotes. Dvakrat je za gostitelje zadel Francois Beauchemin, s 25 obrambami pa se je izkazal tudi vratar Jonas Hiller. Zvezdnik domače ekipe Corey Perry je prav tako prispeval zadetek; uspešen je bil z igralcem manj, med strelce pa so se za Racmane vpisali še Niklas Hagman, Jason Blake in Matt Beleskey. Pri gostih sta bila uspešna Kyle Chipchura in Daymond Langkow, Lubomir Višnovsky, Andrew Cogliano ter Nick Bonino pa so vsi v statistiko vpisali po dve podaji.

Liga NHL:

Montreal Canadiens : Washington Capitals 0:3
Chicago Blackhawks : Buffalo Sabres 6:2
Colorado Avalanche : Florida Panthers 4:3*
Anaheim Ducks : Phoenix Coyotes 6:2

*podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.