Šport
46 ogledov

Chiodo zapolnil vrzel v golu Olimpije

Andy Chiodo Telemach Olimpija Wikipedia
Danes zjutraj je uprava hokejskega kluba Telemach Olimpija, kar se tiče igralskega kadra, rešila zelo pomembno igralsko mesto.

Na mesto vratarja je Telemach Olimpija pripeljala izkušenega 31-letnega Kanadčana Andyja Chioda, ki je slovenskim ljubiteljem hokeja dobro znan, saj je med 2010 in 2013 uspešno branil barve najtrofejnejšega avstrijskega kluba KAC iz Celovca. Z Olimpijo je podpisal enoletno pogodbo, v Ljubljani pa ga pričakujejo v začetku prihodnjega tedna.

Izkušnje iz NHL in KHL

Sicer je Chiodo pred desetimi leti osemkrat zaigral tudi v najmočnejši ligi na svetu NHL za Pittsburgh Penguins, prvič pa se je z evropskim hokejem spoznal v sezoni 2006/07, ko je igral na Finskem. Eno sezono je odigral tudi v ligi KHL pri Dinamu iz Minska, v minuli sezoni pa je začel v ligi ECHL pri Bakersfield Condors, potem pa je ponovno skočil na sever Evrope na Finsko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.