Šport
91 ogledov

Cilj: med osem v Evropi

krimovke Anže Petkovšek
Rokometašice Krima Mercatorja so v Ljubljani predstavile načrte za sezono 2017/18.

Ob dejstvu, da si želijo osvojiti vse tri domače lovorike, torej superpokal, pokal in državno prvenstvo, si v ligi prvakinj želijo iti stopničko dlje in se prebiti med najboljših osem. Krim bo to poskusil doseči tudi z nekaj novinkami. Prišle so leva zunanja igralka Švedinja Maria Adler iz Odenseja, srednja zunanja Grkinja Lamprini Tsakalou iz Ioniasa, krožna napadalka Ukrajinka Olga Perederij iz Michalovcev, leva zunanja Črnogorka Jelena Despotović in srednja zunanja igralka Slovenka Tjaša Stanko iz Zagorja (njen primer je sicer še na arbitraži).

Povratnice so levokrilna igralka Tamara Mavsar iz Vardarja, krožna napadalka Sanja Gregorc, ki se vrača po rojstvu otroka, in krožna napadalka Aneja Beganović iz Ljubljane.

Strokovni štab je bolj ali manj isti kot v prejšnji sezoni, tako bo glavni strateg tudi v novi sezoni Uroš Bregar. "Vsa dekleta govorijo, da je treba trdo delati. Seveda jim bom izpolnil to željo," je uvodoma malce v šali na novinarski konferenci povedal Bregar, ki je zadovoljen z doslej opravljenim. "V fazi protinapada in napada smo zelo poletni, imamo dodatno energijo. Glede na to, da smo zamenjali toliko igralk, pa bomo nekaj več časa potrebovali v obrambi. Ampak agresivna obramba mora biti naš zaščitni znak, tudi nepopustljivost," je dejal Bregar.

"Veseli me tudi to, da samo zadržali jedro ekipe in dodali novo, mlado moč. V prejšnji sezoni smo bili v ligi prvakinj deveti, tudi jaz kot trener pa si želim, da bi šli stopničko višje. Med 16 klubi je kar nekaj takih, ki povečujejo sredstva, upam, da bomo mi to nadoknadili z delom na igrišču," je še povedal Krimov strateg.

Predstavnica izvršilnega odbora kluba Deja Doler Ivanović je pojasnila, da še ni znano, ali bodo spet igrali na Kodeljevem, saj se dvorani obeta prenova. Zelo jasno pa je opredelila cilje kluba: "To so osvojitev vseh treh domačih lovorik, torej superpokala, pokala in DP, na evropski ravni pa si želimo iti korak naprej, torej med najboljših osem ekip v Evropi. Imamo relativno mlado ekipo, povprečje je 25 let, ampak dekleta že imajo določene izkušnje. Trdo delo in kanček športne sreče in ti cilji bodo dosegljivi," pravi nekdanja krožna napadalka Krima, ki je povedala še, da bo proračun kluba znašal približno 1,2 milijona evrov.

"Kljub višjim ciljem ostaja proračun enak lanskemu, še vedno je namreč cilj stabilizacija poslovanja. Ta tekmovalna sezona je nekako tista, ki naj bi nas pripeljala do želene točke, torej do poplačila dolgov, tako da bi v prihodnje lažje zadihali in se razvijali naprej," je še povedala Doler Ivanovićeva.

Krimovke, ki so priprave začele 24. julija, v naslednjih dneh (18. in 19. avgusta) čaka domač turnir na Galjevici v spomin na Vinka Kandijo, pozneje tudi še turnir v Budimpešti. Ob DP, pokalu in superpokalu bodo Ljubljančanke igrale še v regionalni ligi (ta bo po novem vsebovala štiri turnirje in zaključni turnir) in ligi prvakinj, ki jo bodo začele v prvem oktobrskem tednu. Igrale bodo v skupini A skupaj z romunsko CSM Bukarešto, danskim Nyköbingom Falsterjem in poljsko Vistal Gdynio.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.