Šport
21 ogledov

Clásico pripadel Barceloni

Luis Suarez EPA
Na velikem španskem derbiju je Barcelona premagala Real Madrid z 2:1 in mu na lestvici pobegnila za štiri točke.

Na Camp Nouu je obe ekipi pričakala rekordna množica gledalcev, ki se je približala številki 100.000. Precej previden začetek je nenadoma prekinila izjemna priložnost Madrida, ko je Karim Benzema na drugi vratnici izvrstno našel Cristiana Ronalda, ta pa je v skoku z volejem z nekaj metrov zadel prečko nad že premaganim Claudiem Bravom.

Barcelona je nato odgovorila z zadetkom. Pepe je na robu kazenskega prostora storil precej nepotreben prekršek nad Luisom Suárezom, Lionel Messi pa je v kazenski prostor poslal žogo, ki jo je branilec Jérémy Mathieu z glavo silovito poslal v mrežo. Francoz je zabil svoj premierni gol za Barcelono v La Ligi. 

A na odgovor gostov ni bilo treba dolgo čakati. Benzema je v 32. minuti s peto idealno zaposlil Ronalda, potem ko sta na boku kombinirala Luka Modrić in Gareth Bale, Portugalec pa je v padcu s konico nogometnega čevlja iznajdljivo zatresel mrežo in kot že nekajkrat v zadnjih sezonah utišal Camp Nou za 1:1.

Real bi lahko v 39. minuti znova "pičil", ko se je v dir spustil Bale, ob samem Ronaldu na drugi vratnici pa ga je v zadnjem hipu s perfektnim štartom ustavil Gerard Piqué. Smrtna tišina je Camp Nou oblila že minuto kasneje, ko je Bale povsem sam pred vrati v mrežo preusmeril podaljšano žogo Ronalda, a so sodniki zadetek upravičeno razveljavili zaradi prepovedanega položaja Portugalca. 

Nedorečena igra v napadu domačega moštva je bila popolno nasprotje Realove - gostje so prek Ronalda, ki je izvrstno meril pod prečko, znova zelo resno zapretili, a je Bravo z zadnjimi močmi ubranil njegov poskus, brez moči pa bi bil že po naslednjem kotu, ko je do strela z neposredne bližine srečno prišel Bale, toda zapravil izjemno priložnost s strelom za las mimo daljše vratnice.

Barcelonin zadetek iz nič za zmago

Podjetno so gostje odprli tudi drugi polčas. Benzema je izvrstno iznesel žogo v 49. minuti in bil v središču akcije, ki je privedla do nove ogromne priložnosti, pred Bravom pa jo je po kombinaciji z Ronaldom zapravil prav Francoz, ki mu je Čilenec lepo ubranil njegov poskus. 

In nato tako nenadoma, kot je Barcelona povedla prvič, je Kataloncem uspelo presenetljivo zadeti še drugič - Dani Alves je z dolgo žogo našel Suáreza, ta pa je matiral Ikerja Casillasa z natančnim strelom na drugo vratnico. 

Po tem zadetku je na zelenici povsem zagospodarila Barcelona in v nadaljevanju tekme zapravila številne priložnosti, predvsem je bil tokrat nenatenčen Neymar. Gol bi lahko do konca dvoboja zabil tudi Messi, ki je z roba kazenskega prostora najprej meril za las mimo gola, ob koncu tekme pa mu je strel zaustavil še Casillas. Ta se je izkazal tudi ob pobegu Jordija Albe, Suárez pa je po lepi individualni akciji streljal mimo gola. Real je na drugi strani do edine lepe priložnosti prišel v 78. minuti. Strel Benzemaja je po dvojnem odboju letel povsem ob vratnico, a je bil Bravo, eden izmed junakov tekme, znova na mestu. 

La Liga, 28. kolo:

Barcelona : Real Madrid  2:1 (1:1)
Mathieu 19., Suarez 56.; Ronaldo 31.

Real Sociedad : Córdoba  3:1 (1:1)
Agirretxe 33., Castro 75, Finnbogason 91.; Andone 12.
Krhin (Córdoba) je odigral vseh 90 minut.

Deportivo La Coruña : Espanyol  0:0

Villarreal : Sevilla  0:2 (0:0)
Coke 49., Vitolo 65. 
Jokić (Villarreal) je bil na klopi za rezervne igralce.

Atlético Madrid : Getafe  2:0 (2:0)
Torres 3., Tiago 44.
Oblak (Atletico) je branil vso tekmo.

Rayo Vallecano : Málaga  1:0 (1:0)
Kakuta 22. 

Levante : Celta Vigo  0:1 (0:0) 
Charles 86.

Athletic Bilbao : Almería  2:1 (2:0)
Etxeita 9., Rico 26.; Balenziaga 47./ag

Granada : Eibar  0:0

Elche : Valencia  0:4 (0:1) 
Gomes 44., Alcacer 57., Roco 71./ag, Otamendi 90.

Lestvica:
1. Barcelona  68
2. Real Madrid  64
3. Valencia  60
4. Atlético Madrid  59
5. Sevilla  55
6. Villarreal  49
7. Málaga  44
8. Athletic Bilbao  39
9. Real Sociedad  36
10. Celta Vigo  35
11. Rayo Vallecano  35
12. Espanyol  34
13. Getafe  29
14. Eibar  28
15. Elche  27
16. Deportivo La Coruña  26
17. Almería  25
18. Levante  25
19. Granada 23
20. Córdoba  18

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.