Šport
18 ogledov

Contador in Froome pokazala zobe

Froome Contador Vuelta EPA
Enajsto etapo kolesarske dirke po Španiji (39,4 kilometra dolg kronometer) je dobil Šved Fredrik Carl Wilhelm Kessiakoff, drugo in tretje mesto pa sta zasedla Alberto Contador in Christopher Froome, ki sta se v skupnem seštevku povsem približala Joaquimu Rodriguezu.

Šved Fredrik Carl Wilhelm Kessiakoff je zmagovalec 11. etape kolesarske dirke po Španiji. Tekmovalec Astane je na 39,4 kilometra dolgi vožnji na čas med Cambadosom in Pontevedro za 17 sekund ugnal Španca Alberta Contadorja, tretji pa je bil Britanec Christopher Froome, ki je zaostal 39 sekund.

V skupni razvrstitvi vodi Španec Joaquim Rodriguez (Katjuša), ki ima le še sekundo prednosti pred Contadorjem. Rodriguez je bil danes sedmi z 1:16 minute zaostanka. Skupno tretji je Froome s 16 sekundami zaostanka.

"Dolgo nisem tekmoval in tudi prejšnje etape so bile po godu bolj eksplozivnim kolesarjem. Toda zdaj se Vuelta preveša na mojo stran. Prihajamo na območje, ki mi je bolj pisano na kožo," je po etapi, v kateri je le za las ostal brez prve majice vodilnega po prestani dopinški kazni, dejal Contador. Ta je s tem nakazal, da bo svoje prave sposobnosti pokazal v vrhovih Galicije. Tja se bo kolesarska karavana podala v soboto.

V četrtek bodo kolesarji vozili 12. etapo. Med Vilagarcio de Arouso in Miradorjem de Ezarom bodo prekolesarili 190,5 kilometra. Čeprav etapo označujejo kot ravninsko, pa bo njen zaključek zelo zanimiv, saj bosta zadnja slaba dva kilometra postregla z vzponom na Mirador del Ezaro, kjer je povprečni naklon 13,5-odstoten.

Kolesarska dirka po Španiji, 11. etapa:

1. Fredrik Kessiakoff (Šve/Astana) 52:36
2. Alberto Contador (Špa/Saxo) + 0:17
3. Christopher Froome (VBr/Sky) + 0:39
4. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) + 1:08
5. Benat Intxausti (Špa/Movistar) + 1:09

Kolesarska dirka po Španiji, skupno:

1. Joaquim Rodriguez (Špa/Katjuša) 40;26:15
2. Alberto Contador (Špa/Saxo) + 0:01
3. Christopher Froome (VBr/Sky) + 0:16
4. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) + 0:59
5. Robert Gesink (Niz/Rabobank) + 2:27

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.